JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

50.000 navn mot oljeboring

Over 50.000 mennesker har skrevet under for et oljefritt Lofoten og Vesterålen.

Mandag troppet Folkeaksjonen oljefritt Lofoten og Vesterålen opp utenfor Stortinget, med 53 000 underskrifter for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja til de tre rødgrønne partiene.

Folkeaksjonen har samlet inn underskrifter helt siden 17. januar i år, samme dag som organisasjonen ble stiftet.

– Konflikt allerede i dag

– Engasjementet har vært svært stort. Kampen for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja er den viktigste miljøsaken i dag. Det er torskens fødestue vi snakker om. Oljevirksomhet her vil sette enorme nærings- og naturverdier på spill, og skaper allerede i dag store konflikter med de etablerte næringene i regionen, spesielt kystfisket og reiselivsnæringa. Å åpne for oljevirksomhet vil også øke norske klimagassutslipp i en tid hvor de skal reduseres mot null, sier Wahl.

– Derfor krever vi, med sterk støtte i befolkningen, at det ikke settes i gang oljevirksomhet i disse områdene, sier lederen av Folkeaksjonen oljefritt Lofoten og Vesterålen.

– Ikke bestemt oss

Parlamentarisk nestleder i Arbeiderpartiet, Martin Kolberg, tok i mot underskriftene på Løvebakken.

– Dette er en følsom sak, som det er viktig å gå grundig igjennom før vi tar standpunkt. Vi forstår hvilket engasjement denne saken skaper, og hvilke følelser som ligger i den. Det har vi all mulig respekt for, svarte Kolberg, ifølge NRK. Han ville ikke gi noen garanti til aksjonistene.

– Vårt standpunkt er kjent, vi venter til forvaltningsplanen er klar, og det gjelder også etter dette, sier Kolberg. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse