JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ulønnet omsorgsarbeid:

Jobben i staten sikrer Heidi 12 ekstra omsorgsdager

Staten er den mest sjenerøse arbeidsgiveren når det gjelder retten til å ta fri med lønn for å utføre omsorg på hjemmebane.
PLUSSTID: Heidi Magnusson har hatt god bruk for de 12 ekstra omsorgsdagene med lønn for statsansatte.

PLUSSTID: Heidi Magnusson har hatt god bruk for de 12 ekstra omsorgsdagene med lønn for statsansatte.

Ole Palmstrøm

edv@lomedia.no

– Jeg er heldig som har mulighet til å bruke arbeidstida min ved akutte situasjoner på hjemmebane, sier Heidi Magnusson, ansatt i Helsedirektoratets veiledningstjeneste, Helfo.

Statsansatte som Heidi har en ekstra rettighet knyttet til sin hovedtariffavtale: Når viktige velferds- og omsorgsgrunner foreligger, kan de få velferdspermisjon med lønn til sammen inntil 12 arbeidsdager per år. Det er i tillegg til de vanlige ti omsorgsdagene, eller 20 for de med kronisk sykt eller funksjonshemmet barn. Med pleietrengende foreldre og ei datter med spesielle behov har de ekstra permisjonene betydd mye, ikke minst når hun har måttet reise for å bistå.

– Jeg tror ansatte i staten vet veldig godt hvor heldige de er. Jobber du i privat næring og har en familiesituasjon som krever litt mer av deg, da tror jeg du sliter litt.

Ulønnet omsorgsarbeid: Lærer Vibeke (48) bruker egenmeldinger for å ta seg av sin kreftsyke mann

Annonse
Annonse