JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Statsbudsjettet 2019:

Regjeringen øker ikke fagforeningsfradraget

Det blir verken større eller mindre skattelette for deg som er fagorganisert.
SOM FØR: Venstre ønsker å halvere fagforeningsfradraget, mens de rødgrønne vil øke det. Regjeringen foreslår å fortsette som før før.

SOM FØR: Venstre ønsker å halvere fagforeningsfradraget, mens de rødgrønne vil øke det. Regjeringen foreslår å fortsette som før før.

Erlend Angelo

oystein.windstad@fagbladet.no

Alle som er fagorganiserte skal få 3.850 kr mindre i skatt i fagforeningsfradrag. Fra før er det kjent at Venstre tidligere har foreslått å halvere fradraget, som eneste parti på Stortinget.

Tar man høyde for prisstigning, blir fagforeningsfradraget i realiteten mindre, slik det har blitt år for år siden 2013.

Fagbevegelsen og venstresida har lenge ønsket seg større skattelette, som et virkemiddel for å øke organisasjonsgraden.

Regjeringen vil begrense kommunenes muligheter for eiendomsskatt

På stedet hvil

Det er også kjent at Høyre ikke ønsker å gi økt skattelette til de fagorganiserte. I og med at Venstre er det eneste partiet på stortinget som ønsker å kutte i fagforeningsfradraget, er det svært trolig at regjeringen får flertall for å beholde fradraget på dagens nivå.

Både Senterpartiet og Ap har foreslått å øke fradraget tidligere. SV og Rødt vil også ha en økning. KrF blir dermed jokeren nok en gang.

Regjeringen kutter støtten til tannbehandling for femte år på rad

Dette er en sak fra

Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse