JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Statsansatte forbereder seg på streik

Ingen skal være i tvil om at NTLs tillitsvalgte ved OsloMet Storbyuniversitetet er klare for å ta en streik hvis det trengs. Et halvt døgn før meklingsfristen går ut, jobber de tillitsvalgte iherdig med å få alt på plass.
NYTT OG GAMMELT: Ingvild Nordang (t.h.) som er leder for LO Stats lokale streikekomité på Oslo Met storbyuniversitetet, sorterer vester og t-skjorter sammen med Cecilia Novas (t.v.) og Amir Haghighi.

NYTT OG GAMMELT: Ingvild Nordang (t.h.) som er leder for LO Stats lokale streikekomité på Oslo Met storbyuniversitetet, sorterer vester og t-skjorter sammen med Cecilia Novas (t.v.) og Amir Haghighi.

Merete Jansen

merete.jansen@lomedia.no

På et lite kontor med utsikt over fellesområdene, ligger knallrøde t-skjorter i høye stabler. Ingvild Nordang som er leder for LO Stats lokale streikekomité, har fått hjelp fra Cecilia Novas og Amir Haghighi til å sortere nye og gamle trøyer. Gule vester beregnet på streikevakter skal også telles opp.

4000 statsansatte går ut i streik om disse ikke blir enige. Her er kravene det strides om

På et annet bord ligger lister med navn. Det er mye som må være på plass når det blir klart om dragkampen hos Riksmekleren har ført frem eller ikke.

– I går holdt vi på til kl. 22.30, sier Cecilia Novas.

Møter med ledelsen

Listene over hvem som skal stå streikevakt de to første dagene, er nå klare. De har også gjort unna møter med ledelsen for å gå opp spillereglene og de enkeltes ansvar og forpliktelser under en konflikt. Dette er både nyttig og helt nødvendig, sier de tre.

SE OVERSIKTEN: Her kan statsansatte bli tatt ut i streik fra fredag

– Noen ledere hadde sendt annen informasjon til sine ansatte enn det vi mener er riktig, men dette skal nå rettes opp i, påpeker Amir Haghighi.

Detaljer det er lurt å ha avklart i forkant, går blant annet på hvor ansatte og streikende skal kunne oppholde seg under en konflikt. Hvem kan gå inn i bygget? Hvem kan bruke toalettene? Kan man fraværsmarkere seg frem i tid før man vet om og når en streik skal iverksettes?

Erfaring fra 2012-streiken

Novas var med på streikeforberedelser for første gang i fjor, Haghighi har vært med lenge, også da det faktisk ble streik i 2012.

– Vi må bruke det våpenet vi har. Men vi skal passe på å bruke det riktig for å få effekt, sier han.

– Noe av det første vi må tenke på, er å ha en best mulig kommunikasjon med medlemmene, så de vet akkurat hvordan de skal forholde seg til kollegene sine. Både til de som er i streik og de som ikke er det. Det er også viktig å ha et ryddig og saklig forhold til arbeidsgiver. De siste årene har dette gått veldig fint.

Ingvild Nordang understreker at medlemmene virker godt drillet etter å ha være gjennom de samme forberedelsene flere år på rad. Og de virker klare.

– Folk er opptatt av og engasjert i de kravene vi har. Ingen synes det er gøy å streike, men de er innstilt på det og de er solidariske, sier hun.

– Her koser vi oss! utbryter Amir Haghighi og føyer raskt til:

– Er det lov å si det?

Latter og humring sprer seg i rommet før sorteringen fortsetter.

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse