JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stenersen ble utelukket fra alle tillitsverv i Postkom. Nå ber han Fagforbundet revurdere saken

Mangeårig Postkom-tillitsvalgt Hans-Anton Stenersen gikk til sak mot eget forbund, men tapte i retten. I november ble han utelukket fra alle Postkom-verv. Nå ber han Fagforbundet vurdere om utelukkelsen er urimelig og hvorvidt saken bør omgjøres.
  URIMELIG: Hans-Anton Stenersen føler seg urimelig behandlet, og ber Fagforbundets forbundsstyre revurdere saken.

URIMELIG: Hans-Anton Stenersen føler seg urimelig behandlet, og ber Fagforbundets forbundsstyre revurdere saken.

Paul-Egil Henriksen

alf@lomedia.no

Hans-Anton Stenersen mener seg urettmessig utelukket fra sine verv i Postkom. Han har vært i disputter med Postkom flere ganger, og har fått to skriftlige irettesettelser.

Da Stenersen i tillegg opplevde at LO Stat i mars 2018 sluttet å benytte ham som kursholder, mente han seg utsatt for en gjengjeldelsesaksjon fra Postkoms side. Det var bakgrunnen for at han gikk til søksmål mot Postkom.

Får støtte fra medlemmer i Nord-Norge krets

Gikk til sak

Stenersen hevder at det at han ble droppet som kursholder, henger sammen med hans kritikk av tidligere forbundsleder Øverlands og forbundsledelsens disposisjoner.

Han sier kritikken blant annet var knyttet til Postkoms mye omtalte kjøp av en leilighet på Sørenga som Øverland fikk disponere.

p

Men retten ga ikke Stenersen medhold. Han tapte søksmålet, og ble dessuten ilagt ansvar for dekning av motpartens saksomkostninger.

Stenersen er åpen på at dette kostet dyrt.

– Jeg tapte i retten, og hadde ikke råd til å anke videre i rettssystemet. Den første runden i retten kostet meg 700 000 kroner. Jeg som privatperson har i realiteten ikke hatt muligheter mot forbundet og ressursapparatet jeg stod overfor i retten, sier Stenersen.

Utelukket

I november valgte Postkoms forbundsstyre å utelukke Stenersen fra alle verv i forbundet. Utelukkelsen, og måten den ble iverksatt på, mener Stenersen er så ydmykende og urettferdig at han har bedt Fagforbundets forbundsstyre revurdere beslutningen.

– Beslutningen om at jeg var utelukket ble gjort kjent for alle mine kontakter, overordnede og samarbeidspartnere i Posten, og deretter er det blitt spredt videre. Det er ødeleggende for meg. Jeg finner dette og bakgrunnen for utelukkelsen helt urimelig. Saken rammer ikke bare meg, men hele familien min. Hadde det vært grunnlag for disse drastiske skrittene, burde det vært gjort tidligere. Ikke like før organisasjonene blir slått sammen. Jeg må nå prøve å få gehør i en ny organisasjon, men det oppleves som håpløst, sier Stenersen som venter på Fagforbundets behandling av saken.

Stenersen har arbeidet i Posten Norge siden 1992, og siden 1997 har han vært tillitsvalgt i Postkomi Bodø på heltid – frem til han i november 2019 ble utelukket fra samtlige verv.

Leder Gerd Øiahals: – Postkom har opptrådt korrekt

Leder Gerd Øiahals viser til at Oslo tingrett fastslår at Postkom har opptrådt korrekt i saken, både i forhold til egne vedtekter og norsk lov.

Forbundsstyret vedtok enstemmig å utelukke Stenersen fra hans verv i Postkom. Bakgrunnen for utelukkelsen er at Postkom mener Stenersen ikke aksepterer grunnlaget for en irettesettelse som ble gitt i 2016.

Irettesettelsen var knyttet til brudd på hovedavtalen og Postkoms vedtekter.

p

Entydig kjennelse

Leder Gerd Øiahals i Fagforbundet Post og Finans mener at Stenersen ikke forholdt seg til denne irettesettelsen, og i stedet valgte å saksøke Postkom. Saken gikk i Oslo tingrett 25. og 26. juni 2019.

– Stenersen tapte på samtlige punkter i den sivile rettsaken mot Postkom, og retten mente at Postkom har handlet korrekt, både i henhold til egne vedtekter og norsk lov. Vi synes det er merkelig at Stenersen ikke tar dette innover seg, sier Øiahals.

Saken fortsetter under bildet.

Gerd Øiahals er leder i Fagforbundet Post og Finans.

Gerd Øiahals er leder i Fagforbundet Post og Finans.

Ole Palmstrøm

– Vedtaket om utelukkelse kom etter at vi ble kjent med at Stenersen ikke ville innrette seg etter irettesettelsen som ble gitt i 2016. Dette ble først kjent for oss i forbindelse med rettsaken Stenersen anla mot forbundet. Hadde vi visst dette tidligere hadde utelukkelsen sannsynligvis også kommet tidligere, sier Øiahals.

– Vi har forståelse for at dette er en belastning for Stenersen og hans familie. Derfor har vi sørget for at det er kun de som har hatt behov for å bli informert om utelukkelsen som har blitt det. Oppmerksomheten rundt saken har Stenersen i all hovedsak stått for selv, sier Øiahals avslutningsvis.

Annonse
Annonse