JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tillitsvalgte i fengslene: – Fornuftig av Listhaug å trekke seg

Det var viktig og riktig av statsråd Sylvi Listhaug å trekke seg, mener både NFF-leder Rita Bråten og nestleder Kine Solheim Sigley i NFF Ung.
TILLIT ELLER MISTILLIT: – Det er viktig for oss at justisministeren har tillit i Stortinget, sier Rita Bråten.

TILLIT ELLER MISTILLIT: – Det er viktig for oss at justisministeren har tillit i Stortinget, sier Rita Bråten.

Ole Palmstrøm

katharina@lomedia.no

Tirsdag morgen trakk Listhaug seg som justisminister. Rita Bråten i Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund (NFF) mener det var riktig av statsråden å trekke seg.

– Forbundet tar avgjørelsen til etterretning og synes det er en fornuftig avgjørelse av Listhaug. Det er viktig for oss at justisministeren har tillit i Stortinget, sier Bråten.

Støre: Listhaug viser at unnskyldningen ikke stakk dypt

NFF Ung: – Riktig å trekke seg

Nestleder Kine Solheim Sigley i NFF Ung mener det viktig og riktig av statsråden å trekke seg.

– Hun har en politisk stil som ofte er provoserende og som på en eller annen måte ofte går det ut over noen, sier Sigley.

Sigley viser blant annet til Listhaugs uttalelse om at pedofile er «monstre som må tas». Hun synes justisministeren har vært for lite opptatt av rehabilitering.

– Vi må huske at også seksualforbrytere slipper ut av fengsel en dag, sier nestlederen.

KONTROVERSIELL: Kine Solheim Sigley tror FB-innlegget var dråpen som begeret til å renne over. – Listhaug har vært omstridt lenge, sier Sigley.

KONTROVERSIELL: Kine Solheim Sigley tror FB-innlegget var dråpen som begeret til å renne over. – Listhaug har vært omstridt lenge, sier Sigley.

Ole Palmstrøm

– Listhaug bør ta lærdom

Sigley mener Facebook-innlegget ikke er hele årsaken til Rødts mistillitsforslag.

– Jeg tror innlegget var dråpen som fikk begeret til å renne over. Listhaug har vært omstridt lenge, også før hun ble justisminister. Det er regler for ytringsfrihet. Uttalelser skal blant annet ikke være krenkende, hatefulle eller diskriminerende. Det er sikkert litt forskjellig hvordan folk tolker hennes utsagn, men jeg tenker at mange kan ha følt seg krenket av en rekke av hennes utsagn.

– Hennes politiske stil er at hun går hardt ut. Hun kaller en spade for en spade.

Sigley mener Listhaug bør ta lærdom og tenke nøyere gjennom hva hun sier, mener og hvordan hun utrykker seg.

– Når hun sitter i den posisjonen hun gjør, må hun tenke over hvordan hun formulerer seg. Det er måten hun kommuniserer på som er avgjørende, sier Sigley.

Sylvi Listhaug skal kjempe for politikken til Frp i Stortinget.

– Det blir spennende. Hun har sagt at hun ikke skal gå stille i dørene. Jeg tipper at det ikke er det siste vi hører fra henne.

STATSRÅD I TO MÅNEDER: I Sylvi Listhaugs korte periode som justisminister besøkte hun Ullersmo fengsel.

STATSRÅD I TO MÅNEDER: I Sylvi Listhaugs korte periode som justisminister besøkte hun Ullersmo fengsel.

Katharina Dale Håkonsen

Qureshi håper på en justisminister fra Venstre

Tillitsvalgt Farukh Qureshi i Oslo fengsel er spent på hvem som tar over etter Listhaug.

– Jeg håper at vi får en justisminister som bryr seg om innholdet i kriminalomsorgen. Kanskje en fra Venstre som følger i Dørums fotspor og som har en bedre forståelse av sin rolle som justisminister, sier Qureshi.

Han referer til den tidligere Venstrelederen og justisministeren Odd Einar Dørum.

– Jeg ønsker meg en statsråd som har et brennende engasjement for kriminalomsorgen og som søker et oppriktig samarbeid med NFF for å utvikle og få kriminalomsorgen tilbake på rett spor. Det har ikke politisk ledelse vært opptatt av de siste fire årene, sier Qureshi.

– Nødvendig avgjørelse

Regiontillitsvalgt Tommy Fredriksen i NFF kaller avgjørelsen nødvendig.

– Det er ytterst nødvendig at justisministeren, som øverste forvalter av en rettsstat, nettopp ivaretar, beskytter og forvalter våre rettsstatsprinsipper. Når justisministeren i beste fall sår tvil om sin egnethet til dette, er det naturlig at opposisjonen på Stortinget ikke lenger har den nødvendige tilliten, sier Fredriksen.

Les også:

Senterpartiet stiller seg bak mistillitsforslaget mot Listhaug

Ap vil stemme for mistillitsforslaget mot Listhaug

Rødt fremmer mistillitsforslag mot Listhaug

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i fengsel og friomsorg.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse