JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kamp om ledervervet i Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund

Tommy Fredriksen ønsker fortsatt å bli Norsk Fengsel- og Friomsorgsforbunds neste leder

Selv om regiontillitsvalgt Tommy Fredriksen er innstilt som nestleder, har han ikke trukket sitt kandidatur til ledervervet i Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund (NFF).
VIL IKKE KRITISERE: – Jeg ønsker å bidra til lagspill for at NFF skal oppnå bedre lønn og bedre bemanning, sier Tommy Fredriksen.

VIL IKKE KRITISERE: – Jeg ønsker å bidra til lagspill for at NFF skal oppnå bedre lønn og bedre bemanning, sier Tommy Fredriksen.

Christopher Olssøn

katharina@lomedia.no

– Jeg har respekt for valgkomiteens arbeid og innstilling, men jeg har på ingen måte trukket mitt kandidatur. Landsmøtet må avgjøre dette, sier Tommy Fredriksen.

Asle Aase er innstilt som ny leder

Regiontillitsvalgt i region sør var tidlig ute med å melde seg som lederkandidat. I slutten av mai innstilte valgkomiteen Asle Aase som leder og Fredriksen som nestleder.

Etter den tid, har Farukh Qureshi tatt opp kampen om ledertrøya, og debatten har gått livlig på Facebook.

Fredriksen har holdt seg langt unna diskusjonene på nettet. Han ønsker ikke å kritisere noen.

– Forbundet trenger debatter om viktige saker som lønn, bevaring av arbeidsplasser og bemanning. Hvorvidt Asle og Farukh står for endring eller ikke, ønsker jeg ikke å kommentere. Det er regjeringen som skal kritiseres og KDI som skal utfordres, sier Fredriksen.

Verre i fengsel og friomsorg

Som regiontillitsvalgt har Fredriksen jobbet med å synliggjøre de langsiktige konsekvensene av regjeringens Avbyråkratisering og effektiviseringsreform (ABE-reformen). Han har skrevet en rekke debattinnlegg.

– Det er viktig at vi velger en leder som ikke bare er ute og klager over dårlig økonomi, men en som faktisk ser at det største problemet til etaten er informasjonen som går ut til samfunnet om hvordan det står til i kriminalomsorgen, sier han.

– En av våre store utfordringer er at ABE-reformen framstår som en suksess på papiret. Årsaken er at det meste vi måles på, er blitt bedre. Men alt som virkelig teller – bemanning i fengsel og friomsorgen og tilbud til domfelte – er blitt verre.

Trenger en samlende leder

89 delegater samles på landsmøtet fra 19. til 21. juni. Fredriksen håper delegatene velger en samlende forbundsleder.

– Den neste lederen må være en organisasjonsbygger som tar vare på hele flokken. NFF er det eneste forbundet i kriminalomsorgen som organiserer alle yrkesgrupper i etaten. Det er vår styrke, og det er helt avgjørende at lederen ivaretar alle sammen.

– Ser du på deg selv som en samlende leder?

– Det er ikke interessant hva jeg selv mener om det. Det interessante er hva medlemmene og delegatene mener.

Han vet ikke om det kommer benkeforslag på han som leder på landsmøtet.

– Jeg har ikke bedt noen om å gjøre det og kommer ikke til å gjøre. Jeg ser likevel ikke bort fra at det kan skje, sier Fredriksen.

Les mer:

Dette blir det debatt om på landsmøtet til NFF
Bli kjent med kandidatene til ledervervet i NFF

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i fengsel og friomsorg.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse