JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Colourbox.com

De eldre er glemt i årets valgkamp

Eldre som ressurs og eldreomsorgen er en av de viktigste oppgavene for kommunene. Men dette er nærmest borte fra årets valgkamp.
05.09.2019
10:31
06.09.2019 12:31

Riksmediene har vært mer opptatt av terningkast på valgdebatter få andre enn partienes egne rådgivere eller mediekommentatorene greier å følge med på. 

Regjeringen har latt bompenger vært hovedsak og vi har en Eldreminister som knapt bruker tid på sitt konstitusjonelle område, men heller bruker tiden på nidoppslag om håndhilsing og flyktninger i nød på Facebook.

ph

Resten av denne valgkampen bør de eldre få oppmerksomheten. De eldre er en betydelig ressurs som barnevakter for barnebarn, i frivilligheten, som kunnskapsbærere og som omsorgspersoner. 

Dette er viktig å diskutere. Det samme gjelder eldreomsorgen. Regjeringen fjernet nylig i tilskuddet som bidrar til dagaktivitetstilbudet for demente, men det skjer nesten uten debatt, siden regjeringspartiene drar fokus mot bompenger, båtflyktninger og intern strid istedet.

Det samme gjelder den store mangelen på fagfolk til omsorgsyrkene. Her er regjeringspartiene mest opptatt av kommersialisering av omsorgen framfor å legge fram tydelige planer for å sikre nok arbeidskraft innen eldreomsorgen, samt gjøre noe med fastlegekrisen i årene som kommer.

ph

Flere faste og hele stillinger er en av flere viktige nøkler for å sikre en god eldreomsorg. Det samme er tiltak for å løse fastlegekrisen og den store mangelen på helsefagarbeidere og sykepleiere. Dette er spørsmål som krever tøffe prioriteringer i kommunene, men som riksmedia har oversett og regjeringen har lurt seg unna i valgkampen.

Det er få dager igjen til valget. Nå må de eldre få oppmerksomheten før stemmeurnene stenger.

Var dette interessant? Vil du dele den med noen andre?
05.09.2019
10:31
06.09.2019 12:31