JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Andre boller i eldreomsorgen

Statsminister Jens Stoltenberg lover bokstavelig talt andre boller i eldreomsorgen.

kjell.werner@anb.no

Torsdag hjalp han de eldre på Buran helse- og velferdssenter i Trondheim med å bake boller. Baking av boller inngår nemlig i prosjektet «Livsgledesykehjem» på dette senteret.

– Vi trenger flere og bedre sykehjemsplasser. Eldreomsorg er også alt fra noen timer hjemmehjelp til heldøgns omsorgsbolig og sykehjem, sier statsminister Jens Stoltenberg til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Vi må også fokusere på kvalitet og innhold i eldreomsorgen, sier statsministeren og forteller at han er imponert over det Trondheim kommune har fått til på Buran-senteret gjennom livsgledeprosjektet.

Mange lovbrudd

– Er det ikke nedslående å registrere at Helsetilsynet kan fortelle om en rekke lovbrudd i landets kommuner på grunn av svikt i tilbudet til de eldre?

– Det viser at vi må fortsette med å bygge flere plasser i eldreomsorgen og øke antallet årsverk her. Derfor er det bra at det i 2008 ble bred enighet om en voldsom opptrapping i eldreomsorgen. Tilbudene var ikke gode nok, men nå er vi i gang, sier statsministeren og framhever at alle skal få plass innen 2015.

Feil fokus?

– Kan det ikke ha blitt for sterkt fokus på utbygging framfor økt kvalitet på tjenesten?

– Vi må gjøre begge deler. Det er veldig mye bra i norsk eldreomsorg, poengterer han.

– Hvorfor er Arbeiderpartiet så skeptisk til private aktører?

– Vi er ikke i mot private aktører, men vi er imot at markedet skal styre på dette området. Jeg legger merke til at selv mange Høyre-styrte kommuner er skeptiske til kommersielle aktører, sier Jens Stoltenberg. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse