JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Statsadvokatene kritisk til Oslo-politiets innsats mot menneskehandel

Politiet i Oslo etterforsker for få og avdekker ikke mange nok saker om menneskehandel, påpeker Oslo statsadvokatembeter i en rapport.

Innsatsen til politiet overrasket statsadvokatene i Oslo, skriver Aftenposten.

«Det er noe overraskende at ingen av de gjennomgåtte sakene kommer fra (…) Oslo politidistrikt, bortsett fra en sak som har utspring fra en politikontroll», står det i en inspeksjonsrapport.

– Vi har ikke gjort en god nok jobb, og derfor har vi tatt flere grep. Vi ønsker å levere bedre, sier leder Grete Lien Metlid i Felles enhet for etterretning og etterforskning (FEE) i Oslo politidistrikt til avisen.

Ifølge Politidirektoratet er det hvert år om lag 300 ofre for menneskehandel i Norge. Metlid innrømmer at mange ofre for menneskehandel ikke blir fanget opp, men sier at politiet jobber med konkrete saker som de tror ender som straffesaker.

Statsadvokatene i Oslo er også kritisk til at Felles enhet for utlending og forvaltning (FUF) hos Oslo-politiet prioritere å sende ut utlendinger fremfor å identifisere mulige ofre for menneskehandel. Enheten omtales i rapporten som opptatt av å «oppfylle spesifikke måltall for bort- og utvisningssaker».

Les også: Granskning: Indikasjon på menneskehandel i fiskeindustrien

Annonse
Annonse