JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Arbeidsfolk må betale for de rikes skattelette, mener leder i Arbeidsmandsforbundet

Anita Johansen mener det er bekymringsfullt at ulikhetene her i landet er større enn først antatt. Og at regjeringen fortsetter med en politikk som gjør at ulikhetene vil øke ytterligere.

Merete Holtan Garté

ane.borrud@lomedia.no

– Regjeringens forslag til statsbudsjett er skuffende, men som forventet, slår forbundsleder Anita Johansen fast.

Hun mener gjennomgangstonen er mer til de rike, som arbeidsfolk må betale for.

– De rikeste får skattelette, samtidig som egenandelene på legebesøk øker, peker hun på.

– Regjeringa anslår reallønnsnedgang i 2021, på 1,3 prosent. Hva tenker du om det?

– Det vises i alle fall ikke på lederlønningene! Igjen er det de som tjener minst som nå ta den største belastningen. Noe som igjen bidrar til at ulikhetene øker.

Regjeringa bebuder også at den ikke vil forlenge korona-tiltakene for permitterte og arbeidsløse ut til neste år.

– Igjen: Det er arbeidsfolk og dem som er vanskeligere stilt som må betale for dette budsjettet. Noen må jo betale for skattelettene til dem som har mest!

LOs krav til statsbudsjettet ble ikke innfridd. Slik svarer regjeringen

Skuffende satsing

En ting er hun spesielt skuffet over. Regjeringens manglende satsing på kartlegging av hvilke mineraler som finnes hvor i Norge.

– De prater om at Norge har mange naturressurser, men gjør ingenting for å stimulere til å lete etter eller dem. Regjeringen gjør heller ingenting for å sette risikovillig kapital tilgjengelig for dem som ønsker å starte opp, slår hun fast.

Johansen er også bekymret for satsingen innen vei.

– Det er fint og flott med nye veier, men hvor mye er satt av til vedlikehold og etterslep? Vi må ta vare på de veiene vi allerede har også, minner hun om.

Johansen mener også at Arbeidstilsynet fortsatt får for lite penger.

– De skryter av økte midler til Arbeidstilsynet, samtidig som de kutter i budsjettene via ABE-reformen og tilsynet får stadig flere oppgaver. I praksis er det ingen økte midler til kampen mot arbeidslivskriminalitet og sosial dumping!

Ostehøvelkuttene: – Veldig lite klokt

– Samarbeid i festtaler

Og fagforeningsfradraget, det står stille for åttende året på rad.

– Nok en gang gjør de ingenting med fagforeningsfradraget. Regjeringen er flinke til å bruke trepartssamarbeider i fine festtaler, men å gjøre noe som faktisk styrker samarbeidet, det skjer ikke, avslutter lederen i Arbeidsmandsforbundet.

Samleside om statsbudsjettet

Dette er en sak fra

Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse