JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
WALL OF FAME: Bilder og tekst forteller en historie om suksess i gangen til idrettshallen til Elverum Håndball.

WALL OF FAME: Bilder og tekst forteller en historie om suksess i gangen til idrettshallen til Elverum Håndball.

Ole Palmstrøm

Anita Mellum vasker for gull for håndballgutta i Elverum

Anita Mellum renser gulvet fritt for klister på Terningen Arena. Alt skal ligge til rette for at Elverum Håndball skal ta flere seire på hjemmebane.
2018110212150820181106093423

merete.holtan.garte@lomedia.no

ole.palmstrom@lomedia.no

Foran vasketrallen med rengjøringsmidler, mopp og skraper står Anita Mellum, renholder på trettisjette året. Snart åtte av dem har vært her i idrettshallen i Terningen Arena i Elverum, på jobb for ASC Østlandske Rengjøring.

I inngangspartiet til hallen henger det store bilder i sort-hvitt, med en tilhørende tekst. Bildene viser profilerte spillere som har gjort en innsats for Elverum Håndball opp gjennom tidene – en Christian Berge, en Thorir Hergeirsson, i dag sjefer for hvert sitt landslag. Langs en annen vegg står glassmontere med digre pokaler, der er seriegull og sølv i ligaen ute i Europa.

Anitas øyne forsvinner nesten når hun smiler, og det skjer ofte. Hun er så fornøyd med å jobbe her på Terningen Arena. For alle kundene, også for håndballgutta. På veggen står det skrevet «Wall of fame».

– De er jo Elverums stolthet. Jeg er heldig som får lov til å være med på dette her. Det er ålreit å jobbe på et sted der folk gjør det så bra, sier hun.

VASKER FOR MANGE: Elverum Håndball er bare èn av mange leietakere i hallen på Terningen, det er fullt program fra morgen til kveld. Det gir Anita Mellum tidsfrister.

VASKER FOR MANGE: Elverum Håndball er bare èn av mange leietakere i hallen på Terningen, det er fullt program fra morgen til kveld. Det gir Anita Mellum tidsfrister.

Ole Palmstrøm

– Skal ikke gro igjen i møkk

Østlandske Rengjøring har rundt tre hundre ansatte i stallen. Førtifem av dem jobber i Hedmark og Oppland, og sju av dem i Terningen Arena. Bygget åpnet rett etter nyttår i 2011, og allerede i romjula begynte Anita Mellum å forberede renholdet – hun er leder for teamet på Terningen.

Det er ikke bare Østlandske som vasker i det svære idretts-og kulturanlegget, men den private renholdsbedriften har ansvaret for alt fra inngangsparti og kafé i fellesarealet til kontorlokaler, treningssenter og selve indrefileten: idrettshallen. Tre-fire tusen mennesker er ut og inn av Terningen hver dag. Ny skitt iler til så snart moppen er dratt over gulvet.

Anita liker det.

– Det er en innmari fin arbeidsplass. Vi har fått lov til å jobbe på et helt nytt bygg, og «holde det nede». Med det mener jeg at det ikke skal gro igjen i møkk her, det sørger vi for.

Hun smiler skyndsomt.

– Og kundene våre må vel være fornøyde, siden vi har fått beholde jobben her?

(Saken fortsetter under bildet.)

FLEECE'N PÅ: Litt kaldt er det i hallen. Og når Anita kjører rengjøringsmaskinen, er det presisjon og timing som gjelder, framfor hardt arbeid.

FLEECE'N PÅ: Litt kaldt er det i hallen. Og når Anita kjører rengjøringsmaskinen, er det presisjon og timing som gjelder, framfor hardt arbeid.

Ole Palmstrøm

Hemmeligheten til suksess

Inne i idrettshallen går fargene i blått og grått i det grelle lyset. Luften er kald, og Anita har på seg en fleecejakke fra Østlandske, den bruker hun bare når hun sitter på gulvmaskinen.

De som har jobbet med spesialrenhold, vet hvordan en gulvmaskin jobber. Den ser ut som en liten bil, med store skurepads i understellet. Padsene går som besatt mot sportsgulvet, og etterlater seg to parallelle skypumper med vaskemiddel.

– Jeg må vente litt før jeg kan skure opp, sier Anita. Målet er å løsne og dra med seg alt av håndballklister – det er dèt som er den store utfordringen i en idrettshall.

PREMIESKAPET: Der alle pokalene til Elverum Håndball står.

PREMIESKAPET: Der alle pokalene til Elverum Håndball står.

Ole Palmstrøm

Det seige middelet som skal gi håndballspillerne bedre ballgrep, klamrer seg nemlig også fast til alt annet. Det sitter igjen på spillerbenkene, på knaggene i garderoben, selvsagt på hallgulvet. Og der kommer ikke renholderen langt med vanlig såpe, bøtte og klut.

– Skulle vi holdt på med det, trur jeg vi hadde slitt oss i hjel.

– Så hva bruker du?

– Det vil jeg helst ikke si, det er en yrkeshemmelighet!

Hun smiler, i et uttrykk for at det er en spøk.

– Alle kan egentlig gjøre denne jobben, det er ingen hemmelighet, men jeg må si at det er en prosess som tar tid, og at alle får grundig opplæring.

Anita Mellum setter seg opp på den vesle maskinen igjen, men denne gangen blir hun sittende stille. Forklarer at det krever erfaring for å vite akkurat når man skal sette i gang og skure opp rengjøringsmiddelet fra gulvet igjen, dette tidspunktet er så godt som hemmeligheten til suksess.

– Man skal vite nøyaktig hvor lenge man skal vente, sier Anita. Før hun vrir om tenningen og lar en slags omvendt plog – hun kaller det en nal – dra med seg klisteret på Elverum-guttas arbeidsplass.

SPOR: Ballen er heldekket med klister, og setter merker på gulvet.

SPOR: Ballen er heldekket med klister, og setter merker på gulvet.

Ole Palmstrøm

– Renhold er best

Maskinen lager en kneppende lyd i stillheten. Hallen er fremdeles tom, men skal snart fylles med liv. Det gir Anita tidsfrister.

Vanligvis må gulv og tribuner, garderober og toaletter være rengjort før klokka kvart på åtte på morgenen, da kommer Forsvaret inn fra Terningmoen leir for å trene. Deretter velter idrettsstudentene fra Høgskolen inn, og så er det håndballspillernes tur – fra tidlig ettermiddag til klokka ti på kvelden trener gutter og jenter på alle alderstrinn i flerbrukshallen.

Anita stiller derfor på jobb litt før klokka seks på morgenkvisten, og er ferdig sju og en halv time senere. Da setter hun seg i sin Toyota Auris Hybrid og kjører de førti minuttene hjem til Arneberg i Solør, mens hun koser seg med lokalradioen.

– Der er det bare fin musikk! sier hun, med trykk på s-en.

På ettermiddagen må hun ta seg en time på sofaen – sånn er det å være A-menneske og B-menneske på samme tid og ikke klare å legge seg i tide. Det blir snaut med søvn, medgir Anita, men det synes hun er helt greit. 56-åringen har hatt noen butikkjobber opp gjennom, men synes renhold er best.

– Det er ikke en dag vi gruer oss til å gå på jobb her!

(Saken fortsetter under bildet.)

TRENING: Både for kundene på senteret og for Heidi Skurdal, som gjør rent.

TRENING: Både for kundene på senteret og for Heidi Skurdal, som gjør rent.

Ole Palmstrøm

«Skryt av a’!»

Dette «vi-et» er de seks kollegene hennes i Østlandske, som hun setter høyt. Inne i treningssenteret Family Sport Club finner vi Heidi Skurdal, renholderen har joggesko med god fjæring og drar moppen over gulvet med vante bevegelser. Rundt henne er det økende aktivitet, og de treningskledte går så vidt klar av moppen hennes på vei inn til apparatene.

– Det er mange inn og ut her, så det er bare å lukke øynene – det blir fotspor der jeg har vasket med èn gang, sier hun.

TRIVES: Heidi Skurdal er èn av sju renholdere i renholdsteamet til Anita Mellum på Terningen Arena.

TRIVES: Heidi Skurdal er èn av sju renholdere i renholdsteamet til Anita Mellum på Terningen Arena.

Ole Palmstrøm

Musikken pumper fra høyttalerne, og gir Heidi driv. Husreglene på veggen forteller kundene at de skal kose seg, aldri gi opp, rydde opp etter seg og vise respekt, og renholderen synes folk stort sett følger de reglene.

Respekten er gjensidig.

– Er det folk i dusjen i herregarderoben når jeg kommer for å vaske, ser jeg om jeg kan ta den andre garderoben først – hvis ikke må jeg be dem vente litt med dusjen. Jeg har ikke vært oppe i noen spesielt vanskelige situasjoner så langt.

– Er folk hyggelige, da?

– Ja! Det er ofte de samme som kommer hit flere ganger i uka. De hilser, sier Heidi Skurdal.

På logoen på trøya fra Østlandske står bedriftens slagord: «begeistre kunden». Ei jente på vei ut av treningssenteret roper over skuldra når hun ser journalist og fotograf:

– Det er veldig rent her! Du får skryte av a’!

(Saken fortsetter under bildet.)

VI MOT VERDEN: Anita vasker i Elverum Håndballs garderobe.

VI MOT VERDEN: Anita vasker i Elverum Håndballs garderobe.

Ole Palmstrøm

Ulveflokken i garderoben

Tilbake i idrettshallen vises treningsgleden på en annen måte. Garderobe 1 i Terningen Arena er nemlig noe for seg selv.

Det er i denne garderoben gutta i Elverum Håndball gjør seg klare til kamp. Det er her de får kjeft og pepp i pausen og her de feirer seire eller fordøyer tap. Gutta har åpenbart faste plasser, som i en hockeygarderobe, for over benkene henger portrettbilder av hver og en. Gøy for kidsa, som kan få sitte på plassen til forbildet sitt, konstaterer Anita Mellum, hun tror målvakt Morten Nergaard er spesielt populær. Besøkende i garderobe 1 kan også få innblikk i topplagets kjerneverdier.

«Committed». «Wolf pack». «Passion». «Rawness». Ordene står skrevet på veggen ved siden av dodøra, som er dekket av en taktikktavle. I passasjen inn mot dusjen: «Vi mot verden».

Anita lar seg inspirere, men vasker uten rawness. Bevegelsene er snarere avslappede, og samtidig så effektive som bare en erfaren renholder kan gjøre dem. Hun vet at arbeidsstillinger er viktig, at nakke og rygg skal holde i flere år til, og hun er glad for at Østlandskes vasketraller er fylt med kroppsvennlig utstyr og rengjøringsprodukter som er skånsomme for miljøet.

– Bortsett fra klisterfjerneren, da – den er det litt sterkere kjemi i, sier Anita, legger til: – Men den er fremdeles miljøvennlig. HMS er viktig!

KLISTER-MAGNET: Også her setter klisteret seg.

KLISTER-MAGNET: Også her setter klisteret seg.

Ole Palmstrøm

Konfetti og champagne

Nå trer fagforeningskvinnen i renholderen fram – Anita Mellum er fungerende hovedtillitsvalgt i Østlandske og er også vara i styret til avdeling 5 Innlandet i Arbeidsmandsforbundet. Det betyr at hun har nok å gjøre på fritiden, i tillegg til å gå dagsturer i fjellet og være sammen med barn og barnebarn.

– Det blir mye papirarbeid og telefoner, men det er skikkelig ålreit, og en veldig viktig jobb, jeg vil jo hjelpe folk! Det vil si medlemmer, presiserer hun, og fortsetter:

– Det er mer viktig enn noen gang å få samlet oss og kjempe for våre rettigheter - nå begynner dem å røske og rive i alt som er.

Anita medgir at renhold ikke er den letteste bransjen å kjempe fram rettigheter i.

– Men når vi får løst ting, er det ingenting som er mer moro enn det!

Ordene kommer raskt og uten opphold, mens hun spikker løs en flekk klister fra garderobegulvet med en langskaftet kniv. Nå forteller hun om den gangen hun kom på jobb en mandagsmorgen og slapp haken helt ned på brystet. Det var i 2013, og Elverum Håndball hadde tatt sitt aller første seriegull.

– Det var champagne og vin i garderoben, og sånn gullkonfetti over hele hallen!

– Ble du irritert?

– Nei da, men det er ikke sånn du akkurat forventer å finne. Er det for ille når jeg kommer på jobb, må jeg bare ringe etter flere folk, vi har jo begrenset med tid. Men altså, champagne og disse gullgreiene hører ikke hjemme i daglig renhold.

(Saken fortsetter under bildet.)

RENE LINJER: Ismail Mohamed Hussein sørger for å holde det gullende rent i lokalene til Eon Rality i Terningen Arena.

RENE LINJER: Ismail Mohamed Hussein sørger for å holde det gullende rent i lokalene til Eon Rality i Terningen Arena.

Ole Palmstrøm

Toalett-prat: – Damene er verst

Inne på et kontor i samme bygg finner vi Anitas kollega Ismail Mohamed Hussein i full sving med støvsugeren. Lokalet har vegg-til-vegg-teppe og er sugende mørkt – langs veggene står utstyr for å lage digitale og virtuelle verdener for bedriften Eon Reality. Ismail er ganske ny i jobben for Østlandske, men forteller at han allerede trives.

DAMENE ER VERST: Christin Oppegård forteller om forskjellen på dame- og herretoalettene

DAMENE ER VERST: Christin Oppegård forteller om forskjellen på dame- og herretoalettene

Ole Palmstrøm

Det gjør også Christin Oppegård, som har vært med Anita som renholder på Terningen helt fra starten. Christin tar oss med gjennom fellesarealet, med kafé, bokhandel og bibliotek, der lyset flommer inn under det høye taket og gjør hverdagen brukbar for de prøvende i livet, studentene ved Høgskolen Innlandet.

Christin Oppegård har blant annet ansvar for trappevask og et sett toaletter som brukes av Forsvaret. Hun forteller at hverdagen med Anita Mellum som leder er morsom, de to er to alen av samme muntre stykke, og så forteller renholderen om toalettene.

– Det er en myte at herretoalettene er mer skitne enn kvinnenes. Damene er mye verre!

(Saken fortsetter under bildet.)

GLØTT AV SOL: Christin Oppegård trives i trappene, i lyset fra de store vinduene på Terningen.

GLØTT AV SOL: Christin Oppegård trives i trappene, i lyset fra de store vinduene på Terningen.

Ole Palmstrøm

D.D.E. og puddeldans

«NB! Kun innesko på hallgulvet». Vi er tilbake i idrettshallen igjen, og formaningen står trykket på en plakat i partiet mellom garderober og hall. Anita Mellum er nå i gang med å vaske på tribunene.

– Fikk dere med dere at det ble kåret en verdensmester i kickboksing her i helga? Det var 2.500 mennesker her, så hvis det er litt popcorn på gulvet, vet dere hvorfor.

Jo da, her er rester av popcorn, foruten en og annen posesnus, et tomt hylster for paracet, flere flekker med kaffesøl, heldigvis ingen flattråkket tyggegummi.

– Tyggegummi er verst, det er en uting, da må jeg sette meg ned på huk og skrape. Men vi renholdere er tøyelige, vet du, vi kan bøye oss om vi må, og vi har et middel for alt - det er ikke noe problem.

Det knitrer i høyttalere, et knippe elever skal ha undervisning i dans om litt, og nå setter læreren på et stykke puddelrock. Anita forteller at det av og til også holdes konserter her, de har hatt både D.D.E. og Sissel Kyrkjebø på besøk, og til jul kommer Elisabeth Andreassen.

– Akustikken her er jo så bra, sier Anita, vi kan høre stoltheten i stemmen.

TRIBUNEFEBER: Om det er på konsert eller kamp - folk mister huet. I hvert fall slipper de popcorn, billetter og nøtter rett ned på gulvet.

TRIBUNEFEBER: Om det er på konsert eller kamp - folk mister huet. I hvert fall slipper de popcorn, billetter og nøtter rett ned på gulvet.

Ole Palmstrøm

Snart er det hjemmekamp for Elverum Håndball igjen, til og med i Champions League, da skal hun vel sitte på tribunen og heie?

– Nei, nei, protesterer Anita. – Jeg er jo en ivrig tilskuer, det er artig å følge med dem, men kampene går på TV.

Hun kaster et blikk bort på «Hall of fame».

– Så kampene, de ser jeg hjemme i sofaen med en kopp kaffe – dette er jo arbeidsplassen min.

BLØ FOR DRAKTA: Garderobe-pepp for håndballfolk.

BLØ FOR DRAKTA: Garderobe-pepp for håndballfolk.

Ole Palmstrøm

{"416708":{"type":"s","url":"/image-3.416708.31cf8b9a2c","cap":"SPOR: Ballen er heldekket med klister, og setter merker på gulvet.","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"416710":{"type":"s","url":"/image-3.416710.676a663786","cap":"PREMIESKAPET: Der alle pokalene til Elverum Håndball står.","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"416713":{"type":"m","url":"/image-3.416713.d530eb5168","cap":"VI MOT VERDEN: Anita vasker i Elverum Håndballs garderobe. ","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"416714":{"type":"m","url":"/image-3.416714.7b84235d9a","cap":"FLEECE'N PÅ: Litt kaldt er det i hallen. Og når Anita kjører rengjøringsmaskinen, er det presisjon og timing som gjelder, framfor hardt arbeid.","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"416716":{"type":"m","url":"/image-3.416716.f848283cff","cap":"BLØ FOR DRAKTA: Garderobe-pepp for håndballfolk.","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"416720":{"type":"s","url":"/image-3.416720.236fe6a4f5","cap":"KLISTER-MAGNET: Også her setter klisteret seg.","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"416721":{"type":"m","url":"/image-3.416721.3e9ceb334d","cap":"RENE LINJER: Ismail Mohamed Hussein sørger for å holde det gullende rent i lokalene til Eon Rality i Terningen Arena.","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"416722":{"type":"m","url":"/image-3.416722.db78f4d289","cap":"GLØTT AV SOL: Christin Oppegård trives i trappene, i lyset fra de store vinduene i Terningen.","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"416729":{"type":"m","url":"/image-3.416729.56665.aa9a38f3e5","cap":"GLAD: Det ordet renholder Anita Mellum brukes mest når hun snakker om jobben, er \"heldig\". ","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"416731":{"type":"s","url":"/image-3.416731.7ad6deafc2","cap":"TRIVES: Heidi Skurdal er èn av sju renholdere i renholdsteamet til Anita Mellum på Terningen Arena. ","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"416732":{"type":"s","url":"/image-3.416732.44b7530b41","cap":"DAMENE ER VERST: Christin Oppegår ler masse på jobb. Det gjør hun også når hun forteller om hvilke toaletter som er verst å vaske.","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"416735":{"type":"s","url":"/image-3.416735.779d8e01a2","cap":"TRIBUNEFEBER: Om det er på konsert eller kamp - folk mister huet. I hvert fall slipper de popcorn, billetter og nøtter rett ned på gulvet.","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"416738":{"type":"s","url":"/image-3.416738.56665.4d916aed41","cap":"VASKER MED TIDSPRESS: Det er mange som har halltid på Terningen Arena. Men Anita Mellum trives med tidsfrister.","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"416740":{"type":"m","url":"/image-3.416740.337d5e3eb9","cap":"TRENING: Både for kundene på senteret og for Heidi Skurdal, som gjør rent.","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"tittel":{"color":"#ffffff","fontsize":"78","bgc":"#ffffff","bgo":"1","bgh":"100%","pos":"1","shadow":true},"extrafiles":{"js":"","css":""},"fb":[{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""}],"si":[{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""}],"us":[{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""}],"lpage":{"exist":false,"color":"#000000"},"cpage":{"iscpage":false,"mpage":""}}

{"416708":{"type":"s","url":"/image-3.416708.31cf8b9a2c","cap":"SPOR: Ballen er heldekket med klister, og setter merker på gulvet.","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"416710":{"type":"s","url":"/image-3.416710.676a663786","cap":"PREMIESKAPET: Der alle pokalene til Elverum Håndball står.","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"416713":{"type":"m","url":"/image-3.416713.d530eb5168","cap":"VI MOT VERDEN: Anita vasker i Elverum Håndballs garderobe. ","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"416714":{"type":"m","url":"/image-3.416714.7b84235d9a","cap":"FLEECE'N PÅ: Litt kaldt er det i hallen. Og når Anita kjører rengjøringsmaskinen, er det presisjon og timing som gjelder, framfor hardt arbeid.","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"416716":{"type":"m","url":"/image-3.416716.f848283cff","cap":"BLØ FOR DRAKTA: Garderobe-pepp for håndballfolk.","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"416720":{"type":"s","url":"/image-3.416720.236fe6a4f5","cap":"KLISTER-MAGNET: Også her setter klisteret seg.","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"416721":{"type":"m","url":"/image-3.416721.3e9ceb334d","cap":"RENE LINJER: Ismail Mohamed Hussein sørger for å holde det gullende rent i lokalene til Eon Rality i Terningen Arena.","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"416722":{"type":"m","url":"/image-3.416722.db78f4d289","cap":"GLØTT AV SOL: Christin Oppegård trives i trappene, i lyset fra de store vinduene i Terningen.","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"416729":{"type":"m","url":"/image-3.416729.56665.aa9a38f3e5","cap":"GLAD: Det ordet renholder Anita Mellum brukes mest når hun snakker om jobben, er \"heldig\". ","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"416731":{"type":"s","url":"/image-3.416731.7ad6deafc2","cap":"TRIVES: Heidi Skurdal er èn av sju renholdere i renholdsteamet til Anita Mellum på Terningen Arena. ","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"416732":{"type":"s","url":"/image-3.416732.44b7530b41","cap":"DAMENE ER VERST: Christin Oppegår ler masse på jobb. Det gjør hun også når hun forteller om hvilke toaletter som er verst å vaske.","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"416735":{"type":"s","url":"/image-3.416735.779d8e01a2","cap":"TRIBUNEFEBER: Om det er på konsert eller kamp - folk mister huet. I hvert fall slipper de popcorn, billetter og nøtter rett ned på gulvet.","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"416738":{"type":"s","url":"/image-3.416738.56665.4d916aed41","cap":"VASKER MED TIDSPRESS: Det er mange som har halltid på Terningen Arena. Men Anita Mellum trives med tidsfrister.","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"416740":{"type":"m","url":"/image-3.416740.337d5e3eb9","cap":"TRENING: Både for kundene på senteret og for Heidi Skurdal, som gjør rent.","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"tittel":{"color":"#ffffff","fontsize":"78","bgc":"#ffffff","bgo":"1","bgh":"100%","pos":"1","shadow":true},"extrafiles":{"js":"","css":""},"fb":[{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""}],"si":[{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""}],"us":[{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""}],"lpage":{"exist":false,"color":"#000000"},"cpage":{"iscpage":false,"mpage":""}}