JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ansatte ved skianlegg får to kroner mer i timen

Alle ansatte på overenskomsten for skianlegg får to kroner mer i timen, fagbrevtillegget økes og det samme gjør matpenger ved overtidsarbeid.

Erlend Angelo

ane.borrud@lomedia.no

Fredag 20. november ble Arbeidsmandsforbundet og NHO Reiseliv enige om forslag til ny overenskomst for skianlegg for 2020 – 2022.

Alle får et individuelt tillegg på 50 øre timen, i tillegg til et overenskomsttillegg på 1,50 kroner i timen. Begge tilleggene gjelder fra 1. mai i år.

Alexander bygger utforbakken i et av verdens største innendørs skianlegg

Økt minstelønn og fagbrevtillegg

Minstelønnssatsene i overenskomsten øker med 2 kroner per time fra 1. november, og fagbrevtillegget økes med én krone, fra 10 kroner til kr 11 kroner per time.

Mer matpenger

Også satsen for matpenger ved overtidsarbeid som varsles samme dag og varer minst 2 timer øker, fra 82,50 til 90 kroner.

Ingebrigt Bjerke har verdens «smukkeste» jobb

Forskuttering av sykepenger

Et av Fellesforbundets krav til årets frontfag var forskuttering av sykelønn fra bedrift til ansatte. I dag er det mange bedrifter som forskjellsbehandler funksjonærer og arbeidere, og forskuddsutbetaler sykepengene til funksjonærer mens arbeiderne må gå veien om Nav.

Kravet om at bedrifter skal forskuttere sykepenger ble ikke oppnådd. Men Fellesforbundet fikk stadfestet på at det skal bli slutt på forskjellsbehandling av arbeidere og funksjonærer. Bedriftene må behandle alle ansatte likt når det gjelder forskuttering av sykepenger.

Den samme teksten er tatt inn i overenskomsten for skianlegg, og det trer i kraft med virkning fra l. juli 2021.

– Fornøyd med resultatet

– Vi er fornøyde med resultatet og at partene kom til enighet uten å gå veien via Riksmekleren. Ut fra de gitte rammer og forutsetninger for dette oppgjøret, så er dette resultatet hva vi kunne greie å oppnå denne gangen, sier forbundssekretær i Arbeidsmandsforbundet og forhandlingsleder Trine Wiig i en pressemelding.

Dette er en sak fra

Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse