JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeidsmandsforbundet utvider

I går var en historisk dag for Arbeidsmandsforbundet. Forbundet kjøpte opp resten av huset i Grubbegata fra KFUM Eiendom.
Forbundsleder Erna Hagensen og styreleder i KFUM Oslo ,Gaute Hartberg, er begge fornøyde etter at Arbeidsmandsforbundet har kjøpt KFUM sin del av huset i Grubbegata 6.

Forbundsleder Erna Hagensen og styreleder i KFUM Oslo ,Gaute Hartberg, er begge fornøyde etter at Arbeidsmandsforbundet har kjøpt KFUM sin del av huset i Grubbegata 6.

Ane Børrud

I 50 år har Arbeidsmandsforbundet og KFUM eid hver sin del av huset i som ligger mellom Møllergata og Grubbegata. I går kjøpte Arbeidsmandsforbundet KFUM sin del, og eier dermed hele huset.

– Dette huset er mer enn bare et hus for oss. Det er sjela våres. Da det ble klart at KFUM skulle selge sin del, var vi interessert. Men det er et alvorlig steg å ta, sa forbundsleder Erna Hagensen da eierskiftet bekreftet med et håndtrykk.

Fine samtaler

Styreleder i KFUM Oslo Gaute Hartberg forteller at FKUM har hatt lange og behagelige samtaler med Arbeidsmandsforbundet rundt salget av bygget.

– Vi har fått mange spørsmål om hvorfor vi vil selge vår del av huset. Til det har jeg svar: Allting har sin tid. For KFUM ble det mye fotball. Det er ikke så lett å spille fotball på Youngstorget, så vi bevegde oss opp mot Ekeberg.

Stilte ett krav

Ett krav satt Hartberg til hussalget.

– Vi forbeholder oss retten til å komme innom og si hei og se hvordan det går med huset.

– Vi lover å ta godt vare på huset, og det er bare å komme på besøk, avsluttet Erna Hagensen.

Dette er en sak fra

Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse