JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeidsmandsforbundets landsmøte:

Her er uttalelsene fra Arbeidsmandsforbundets landsmøte

På landsmøtets siste dag søndag vedtok Arbeidsmandsforbundet syv uttalelser. Flere av dem går på kampen for et anstendig arbeidsliv, mens en av uttalelsene dreier seg om frihet for Vest-Sahara.

Øyvind Aukrust

ane.borrud@lomedia.no

Her finner du alle uttalelsene fra landsmøtet til Norsk Arbeidsmandsforbund

Kamp for anstendig og seriøst arbeidsliv!

Kampen mot sosial dumping og arbeidslivskriminalitet er en av de viktigste faglige og politiske utfordringene for Norsk Arbeidsmandsforbund. For den enkelte arbeideren handler det om manglende vern om helse, miljø, sikkerhet, lønn, pensjon og trygderettigheter, men det påvirker også hele det norske samfunn. Det begrenser seg ikke til unndragelse av kun skatter og avgifter. Det dreier seg også om menneskehandel, prostitusjon og hvitvasking av penger.

Les hele uttalelsen ved å trykke her

p

Framtiden for arbeidsfolk!

De raske endringene i arbeidslivet utfordrer arbeidsfolks trygghet, velferd og lønn. Nye teknologiske løsninger forandrer arbeidsoppgavene og internasjonale strømninger og konkurranse setter arbeidsplasser og bedrifter under press. Arbeidslivspolitikken og rammeverket i lover og avtaler må løpende tilpasses for å demme opp for utslag som truer anstendige arbeidsvilkår for vanlige folk. Samtidig må fagbevegelsen være på vakt mot liberalistisk motiverte endringer forkledd som nødvendige tilpasninger. Offentlige myndigheter må spille en aktiv rolle i samarbeid med partene for å demme opp mot destruktive krefter, sosial dumping og useriøsitet.

Les hele uttalelsen ved å trykke her

Veien videre! Vi krever økt satsing på norsk samferdsel!

Norsk Arbeidsmandsforbund vil vise til at det er store utfordringer på norske veier. Mange offentlige eide veier som er avhengig av statlige midler er i dag i en elendig forfatning, grunnet mangel på investeringer. En slik politikk går på bekostning av brukernes framkommelighet og sikkerhet i hverdagen.

Les hele uttalelsen ved å trykke her

Skape for å dele – Økt satsing på bergindustrien

Norsk Arbeidsmandsforbund har som mål at norsk mineralnæring skal være blant verdens mest miljøvennlige og at den aktivt skal søke fremtidsrettede løsninger. De fleste gjenstander vi omgir oss med i hverdagen, inneholder mineraler. Når vi bygger veier, bruker mobiltelefon eller utvikler teknologiske produkter, er vi alle avhengige av mineralske råstoffer. En stabil verdensøkonomi er også avhengig av trygg og stabil tilgang til mineraler. I en tid med strengere krav til utslipp og bruk av olje og gass er det derfor viktig å se potensialet i alternative energikilder som er avhengige av mineraler.

Les hele uttalelsen ved å trykke her

Bransjer under press

Innen servicebransjen er organisasjonsgraden lav, tariffavtaledekningen dårlig og sektoren preges av lav lønn, mye deltid og midlertidige stillinger. Dette har resultert i dårlige lønns- og arbeidsvilkår og pensjon for eksempelvis renholdere, vektere og andre serviceyrker.

Les hele uttalelsen ved å trykke her

Bruk stemmeretten!

Landsmøtet i Norsk Arbeidsmandsforbund tar avstand fra høyrepartienes politikk som bidrar til økte forskjeller, et utrygt arbeidsliv og svekker velferdsstaten. Landsmøtet oppfordrer derfor medlemmer og tillitsvalgte å stemme på de rødgrønne partiene i kommune- og fylkestingsvalget 2019.

Les hele uttalelsen ved å trykke her

p

Frihet for Vest-Sahara!

Folket i Vest-Sahara må få rett til å selv avgjøre sitt lands framtid. Dette er en av grunnstenene for et demokrati. Territoriet regnes av FN som det siste uløste kolonispørsmålet i Afrika. Istedenfor å bli uavhengig fra spansk kolonitid, ble territoriet delvis okkupert av Marokko i 1975. Halve Vest-Saharas folk er kastet på flukt. Den andre halvparten bor undertrykket i den delen som er okkupert. Vest-Sahara er et av territoriene i verden som kommer aller dårligst ut på internasjonale rangeringer over politisk frihet.

Les hele uttalelsen ved å trykke her

Dette er en sak fra

Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse