JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hilde og Håkon fikk Magny Hansens minnepris

Arbeidsmandsforbundets avdeling i Hordaland og Sogn og Fjordane har for første gang delt ut Magny Hansens minnepris. Securitas-vekteren Hilde Thue fikk prisen for 2020, mens Mesta-arbeideren Håkon Småbrekke fikk den for 2021.
FIKK HEDER: Hilde Thue i Securitas fikk nyopprettet minnepris.

FIKK HEDER: Hilde Thue i Securitas fikk nyopprettet minnepris.

Privat

merete.holtan.garte@lomedia.no

Magny Hansen var en stor skikkelse i Arbeidsmandsforbundet og forbundets avdeling 6 Hordaland, som i dag er slått sammen med Sogn og Fjordane og heter avdeling Vest. Hun ble tillitsvalgt for renholderne i Bergen i 1970. Siden ble hun kontoransatt i Hordaland Arbeidsmandsforening og forretningsfører i avdeling 6, det som i dag tilsvarer distriktssekretær.

I et minneord etter Hansens død i juli 2018 skrev daværende forbundsleder Erna Hagensen om Magny Hansen at hun var en person som hadde vist omsorg for sine medmennesker, hadde gjennomføringskraft og en sans for rettferdighet som gjennomsyret alt hun gjorde.

I denne ånden startet avdeling 6 Vest i 2019 opp et arbeid for å etablere en minnepris i Magny Hansens navn, og på årsmøtet i mars i år delte avdelingen ut prisen for første gang.

Fyller alle kriterier

For 2020 gikk prisen til vekteren Hilde Thue. Thue har vært tillitsvalgt i Securitas siden 2003 og regiontillitsvalgt for Vestlandet omtrent de siste ti årene. Hun har i tillegg sittet i styret i avdeling 6 og i landsstyret til NAF.

Avdelingen hennes sier dette om hvorfor vekteren får den aller første utgaven av Magny Hansens minnepris:

«Prisen for 2020 går til en tillitsvalgt som fyller alle kriterier man kan komme på. En tillitsvalgt som har ofret mye og som alltid har omsorg for sine medlemmer. I tillegg har vedkommende lagt ned mye arbeid i avdeling og forbund, og har representert avdelingen og medlemmene på en meget god måte.»

– Kjekt å avslutte med pris

Hilde Thue har som sekretær i avdelingsstyret selv jobbet med å opprette prisen, men visste ingenting om at hun selv skulle få den. Utdelingen av prisen for 2020 ble forsinket på grunn av koronaen, og da hun fikk beskjeden på årsmøtet, var hun glad for at hun var til stede digitalt. Årsmøtet gikk nemlig på Teams.

– Hadde jeg vært der fysisk, hadde det blitt voldsomt med grining, sier hun.

Thue synes det var ekstra kjekt å få prisen akkurat nå. Vekteren har nemlig nettopp trådt ut av sine verv for Securitas, og beholder bare plassen i NAFs landsstyre inntil videre.

– Jeg slutter i vervene helt frivillig. Konfliktene med Securitas gjør at jeg ikke lenger føler at vi har noe verdig partssamarbeid. Da er det bedre å overlate plassen til noen andre – i hvert for en periode, sier hun.

Selve prisen består av en gravert kniv fra Helle Fabrikker i Hilde Thues hjemfylke Sogn og Fjordane, og et gavekort på 3.000 kroner. Thue er glad for gavene, men enda mer for hederen.

– Jeg kommer til å savne ufattelig mange folk i forbundet, og synes det var ekstra kjekt å avslutte med denne prisen.

– Alltid den svakeste sitt parti

For 2021 er det Mesta-arbeideren Håkon Småbrekke som får prisen. Begrunnelsen lyder slik:

«Årets pris går til en tillitsvalgt som av sine egne beskrives som en som ser alle. Vedkommende både ser og følger opp sine medlemmer på en forbilledlig måte. Vedkommende har vært aktiv og deltatt i styret, og har alltid et innspill eller en mening.»

Håkon Småbrekke ble tillitsvalgt for første gang på midten av 90-tallet, den gangen i Statens vegvesen. Etter hvert ble Vegvesenet en del av Mesta, og han har vært både områdetillitsvalgt og sittet i arbeidsutvalget i region Sør-Vest i bedriften.

I dag er mekanikeren plasstillitsvalgt i Mesta.

– Jeg sitter ikke mye stille i vervet mitt, og tar alltid den svakeste sitt parti. Men hvorfor skal jeg egentlig få pris? Jeg gjør jo ikke noe mer enn det en tillitsvalgt skal gjøre, sier Håkon Småbrekke.

Håkon Småbrekke Mesta er vinner av årets pris.

Håkon Småbrekke Mesta er vinner av årets pris.

Privat

Dette er en sak fra

Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse