JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ung Arbeidsmand i sosiale medier:

Karina gjør fagforeningsstoff morsomt på TikTok

Hvorfor er det en fordel at bedriften du jobber for har tariffavtale? Sånt lager ungdomssekretæren i Norsk Arbeidsmandsforbund TikTok-videoer om.
Fra TikTok-kontoen ungarbeidsmand

Fra TikTok-kontoen ungarbeidsmand

skjermdump @ungarbeidsmand

merete.holtan@lomedia.no

Ung Arbeidsmand er for medlemmer i Arbeidsmandsforbundet under 35 år. Karina Veum er ungdomssekretær for disse, og en del av forbundsledelsen.

I november startet hun å bruke appen TikTok for å dele informasjon om fagforeninga og hva den kan bidra med. Foreløpig er det bare hun som har lagt ut videosnutter på den sosiale plattformen, men hun håper flere unge i forbundet kommer etter.

– Det er en enkel og morsom måte å formidle et budskap på. Jeg ser at flere fagforeninger internasjonalt også bruker TikTok til å spre informasjon, sier ungdomssekretæren.

Susannas budskap på TikTok er sett over 800.000 ganger: Forteller deg hva arbeidsgiver ikke har lov til

@ungarbeidsmand

Husk at du har lov til å være syk fra jobb. Også når det ikke er pandemi! 💃🏼

♬ original sound - GANGSTA B CARDI🇩🇴💖

TikTok ungarbeidsmand

«What?! No!»

TikTok er en sosial plattform du kan laste ned som en app på mobilen din, og den er spesielt populær blant barn og unge.

På TikTok kan du legge ut videoer hvor du for eksempel mimer etter et klipp fra en låt eller en film, og får fram budskapet ditt på en humoristisk måte.

– Du kan bruke humor til å formidle fakta om for eksempel fagbrev og tariffavtale, og hvorfor du som arbeidstaker kan ha nytte av disse, sier Karina Veum, som brukte aller første innlegg til å tulle litt med eldre kollegaer i forbundsledelsen:

«What?! No! I don't wanna do that» sies det i filmklippet Karina mimer til, under overskriften at hun foreslo for «forbundsledelsen over 40 år» å bruke TikTok.

Nina (25) tipser om økonomi på TikTok: Vil leve av avkastning på bolig og pensjonere seg før 40

Får spørsmål og innspill

Ungdomssekretæren legger ut videoer på brukeren «ungarbeidsmand» og deler dem både på Instagram og Facebook.

Innleggene har fått mange såkalte views – det ligger på rundt 1000. Den videoen som er spilt av flest ganger, er en snutt med overskriften «Når en bedrift uten tariffavtale lyser ut en stilling der det står 'lønn i henhold til tariff'».

Folk kan trykke «hjerte» eller kommentere på postene, og det er det mange som gjør. Enkelte nettroll er ute etter å sverte, men Veum får også nyttige innspill og relevante spørsmål.

Ungdomssekretæren tar gjerne flere innspill.

– Hvis folk har tips til hva vi kan lage TikTok-videoer om, ta gjerne kontakt, oppfordrer Karina Veum.

@ungarbeidsmand

Kun 1. og 17.mai er nevnt i arbeidsmiljøloven.

♬ original sound - keely

TikTok ungarbeidsmanden

Dette er en sak fra

Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse