JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO vant årets paradepris

LO fikk prisen for beste paradeinnslag og for best og mest aktivitet i Pride Park under Oslo Pride.
RETT TIL Å VÆRE DEN JEG VIL: Mottoet på LOs flåte var klart og tydelig

RETT TIL Å VÆRE DEN JEG VIL: Mottoet på LOs flåte var klart og tydelig

Ane Børrud

ane.borrud@lomedia.no

Oslo Pride, som før het Skeive dager, gikk av stabelen i Oslo forrige uke. Festivalen ble første gang arrangert i 1974, og har siden 1982 blitt arrangert hvert år. Nå har den vokst seg til å bli en folkefest.

Lørdag gikk Pride Parade av stabelen. 25.000 mennesker gikk i Oslos gater og feiret kjærligheten for alle. Mange flere sto langs veien og så på og heiet.

Nesten bakerst i paraden kom LO med sin flåte, det vil si bil med lasteplan. Full av dansende glade mennesker og ballonger.

Vekterne med uniform

Vektere fra Norsk Arbeidsmandsforbund var med. Fanebærer Jostein Abrahamsen var primus motor bak initiativet.

– Vi støtter saken. Du skal få lov til å være den du er og elske den du vil. Det er viktig å akseptere alle som de er, sier han.

Det er første gang vekterne har deltatt i paraden som yrkesgruppe.

– «Se, der er vekterne», sa de som så på. Det er veldig hyggelig. Vekterne som deltok syntes også det var veldig ålreit, så dette gjør vi til neste år også, tror Abrahamsen.

Årets paradepris

Etter paraden var det LO som gikk av med seieren for beste paradeinnslag, og best aktivitet i Pride Park.

– Vi fikk prisen for en kombinasjon av standen og paraden. At vi greier å mobilisere, og at vi er så mange og trofaste, forteller distriktssekretær i LO Oslo og Akershus, Kari Hauge.

Akkurat hvor mange LO stilte med i år, har hun ikke helt oversikt over ennå. Men det var flere enn i fjor. Da var det rundt 1000 deltakere med fra LO.

– Vi utgjorde et av de største innslagene i toget i år, smiler Hauge.

Tenker på hele mennesket

LO har vært med på Pride i mer enn 10 år. Det er LO Oslo og Akershus som står for LO-arrangementet under Pride.

– LO sentralt synes også at saken er viktig, og det er alltid noen fra LO-ledelsen med oss i Paraden. I år var det 1. sekretær i LO, Peggy Hessen Følsvik, forteller Kari Hauge.

– Vi er opptatt av å ta vare på folk i arbeidslivet. Alle skal med, uavhengig av farge, kjønn eller seksuell legning. Ved å være med på Pride viser vi at vi tenker på mer enn bare tariff. Vi tar vare på hele mennesker, avslutter Hauge.

Nettside: oslo.pride.no

Ved å være med på Pride viser vi at vi tenker på mer enn bare tariff.

Distriktssekretær i LO Oslo og Akershus, Kari Hauge

Dette er en sak fra

Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse

Nettside: oslo.pride.no