JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Thorbjørn Jungård vil ha full boikott av fotball-VM i Qatar

Forholdene for arbeiderne som bygger infrastrukturen til fotball-VM i Qatar er elendig. Thorbjørn Jungård tror ikke lenger på lovnader om bedring. Nå vil han ha med landsmøtet i Norsk Arbeidsmandsforbund på boikott av fotball-VM i 2022.
Forbunbdsekretær Thorbjørn Jungård har sett seg lei på at forholdene for arbeiderne som bygger infrastrukturen til VM i Quatar ikke bedres. Nå oppfordrer han til full boikott.

Forbunbdsekretær Thorbjørn Jungård har sett seg lei på at forholdene for arbeiderne som bygger infrastrukturen til VM i Quatar ikke bedres. Nå oppfordrer han til full boikott.

Ylva Seiff Berge

ane.borrud@lomedia.no

- I disse dager pågår diskusjonen om fotball VM og FIFA for fullt. LO og Norges fotballforbund har hatt ett samarbeid særlig om Quatar VM og påpekt arbeidsforholdene til dem som jobber der. Og Quatar har lovd bot og bedring, åpnet forbundssekretæren.

Jungård viste til Amnesty, som viser at det ikke er noen bedring.

- Qatar har lovet bot og bedring. Det er rene slavelignende forhold. Det dør en arbeider annenhver dag. Annenhver dag, folkens. Det er uverdige forhold!

Videre pekte Jungård på at Qatar er et av få land som krever utreisevisum.

- Dermed var det mange fra Nepal som ikke fikk lov å reise hjem etter jordskjelvkatastrofen for å hjelpe til hjemme. Mitt forslag er at Norsk Arbeidsmandsforbund krever full boikott av Fotball-VM i Qatar.

Jungårds forslag er oversendt redaksjonskomiteen for politiske saker, og vil bli stemt over på søndag.

Inviterte LO-lederen til fotballturnering

Avdeling 8 Midt-Norge har hatt fokus på de elendige forholdene til arbeiderne i Quatar lenge. Lørdag 6. juni arrangerer avdelingen en fotball-turnering der de har invitert hele LO-familien til kamp. I tillegg til hardbarka fotballturnering, skal det være appeller og grilling.

- Vi kan ikke sitte stille å se på dette. Det er viktig at vi bryr oss. Vi må ha fokus på arbeidsforholdene. Vi håper presse og politikerne også vil komme til vårt arrangement – og vi vil gjerne at LO-lederen kommer også, inviterte leder av avdelingen, Robert Valslag.

LO-leder Gerd Kristiansen svarte at hun ikke kunne komme siden hun skal på ILO-konferanse i Geneve, men lovte at det skulle komme noen fra LO.

Dette er en sak fra

Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse