JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret 2020

Vekterne fortsetter streiken etter mislykket mekling. Nå kan det bli opptrapping

Fredag kveld går arbeidstagerne og arbeidsgiverne hvert til sitt fra Riksmekleren, uten å ha blitt enige om nytt forslag til vekteroverenskomst. Dermed fortsetter den over fire uker lange vekterstreiken.

Jan-Erik Østlie

ane.borrud@lomedia.no

– Det er rett og slett fryktelig synd at vi ikke kunne få et tilbud som vi kunne akseptere, sier forbundsleder i Arbeidsmandsforbundet og forhandlingsleder Anita Johansen.

Hun kan ikke gi flere detaljer fra selve meklinga, men sier det er for stor avstand mellom partene til at de kunne bli enige.

Derfor streiker vekterne

– Kom oss ikke i møte

– Vi har kommet arbeidstakersiden i møte på deres hovedkrav, og tilbudt gode lønnstillegg, tilsvarende det andre grupper har sagt ja til, skriver adm. direktør i NHO Service og Handel, Anne Cecilie Kaltenborn, i en e-post til Arbeidsmanden.

Det er ikke Johansen enig i.

– Hadde vi ment at vi hadde fått tilbud om gode lønnstillegg, hadde vi ikke sagt nei, kommenterer hun.

Ny mekling for vekterne: – Vi gjør en god jobb for samfunnet, og det blir vi ikke belønnet for

– Bransjen har fått ekstraoppdrag

Kaltenborn skriver videre at sikkerhetsbransjen ble tidlig truffet av korona-krisen, og de er fortsatt blant de hardest rammede bransjene nå i høst, med rundt 1000 ansatte permittert.

– Med dette som bakteppe er det veldig trist at konflikten nå fortsetter. Arbeidstakersiden kan ikke ignorere den situasjonen samfunnet og sikkerhetsbransjen står i, sier Kaltenborn.

Ifølge Johansen ignorerer vekterne på ingen måte situasjonen samfunnet og sikkerhetsbransjen står i.

– Vi har stor forståelse for at det er mange vektere som er permittert innen flysektoren. Men bransjen har ikke lidd noen store tap i forbindelse med Covid 19. Den har fått mange ekstraoppdrag som de har tatt seg godt betalt for, sier forbundslederen.

Securitas-vektere: – Vi har vært et lavlønnsyrke altfor lenge

Streiken fortsetter

– Vi beklager sterkt belastningen denne arbeidskonflikten har for de som er avhengig av vektertjenester, både i det offentlige rom og privat, avslutter Kaltenborn i e-posten.

Anita Johansen beklager også.

– Vi beklager at de ikke kom oss nok i møte til at vi kunne avvikle streiken, sier hun.

Dermed fortsetter vekterstreiken, som nå er inne i sin femte uke.

– De vekterne som er i streik fortsetter å streike, så må vi vurdere eventuell opptrapping, avslutter Anita Johansen.

Samleside om vekterne

Dette er en sak fra

Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse