JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sykkelbutikk vil ikke ansette koronavaksinerte – Arbeidstilsynet reagerer

En sykkelbutikk i Bergen lyste ut en stilling, men i annonsen sto det at koronavaksinerte ikke ville bli vurdert. Dette er ulovlig, sier Arbeidstilsynet.
Sykkelbutikkens innehaver, som er vaksineskeptiker, vil ikke endre stillingsutlysningen. Dersom Arbeidstilsynet kommer til at dette er ulovlig, må loven endres, sier han.

Sykkelbutikkens innehaver, som er vaksineskeptiker, vil ikke endre stillingsutlysningen. Dersom Arbeidstilsynet kommer til at dette er ulovlig, må loven endres, sier han.

Erlend Angelo, Magasinet for fagorganiserte

I stillingsannonsen sto det at dette ville være «en lakmustest på opplyste og våkne mennesker som tar ansvar for sin egen helse og evner å tenke selv», skriver NRK.

– Det er en prioritering av mennesker med visse holdninger, sier sykkelbutikkens innehaver Tonny Kolås, som er vaksineskeptiker.

Arbeidstilsynet sier at kravet som stilles i jobbannonsen, er ulovlig. Loven fastslår nemlig at man ikke kan innhente andre helseopplysninger enn det er saklig grunn til.

– Vi er blitt kjent med saken og kikker på den. Den beste løsningen vil være at virksomheten tar Arbeidstilsynets vurdering av lovlighet til etterretning og endrer sin annonsering, sier leder Vigleik M. Aas for Arbeidstilsynets svartjeneste.

Men sykkelbutikkens innehaver sier at det er uaktuelt å endre annonsen.

– Jeg står på mitt. Stillingsutlysningen vil ikke bli endret. Dersom de kommer til at dette er ulovlig, så må loven endres, understreker Kolås.

Aktuelt: Får ikke fri med lønn for å ta koronatest eller vaksine. Løfter uenighet opp til LO og NHO

Annonse
Annonse