JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LOs sommerpatrulje mot svart økonomi

LO satser sterkere i kampen mot svart økonomi. LOs ungdomssekretærer har fått skolering og sommerpatruljen vil i år vie temaet ekstra oppmerksomhet.

LO har avsatt 800.000 kroner til kampen mot svart økonomi. I dag deltar LO sammen med flere andre organisasjoner i Samarbeidsforum mot svart økonomi, som ledes av Skattedirektoratet.

Ungdom

Landsorganisasjonen har nå bestemt at det er ungdomssekretærene i fylkene som skal delta. Ungdomssekretær Lena Reitan sitter allerede i forumet i Buskerud. Skattedirektoratet leder utvalget og LO og NHO er med.

– Intensjonen er at også Politiet og Arbeidstilsynet skal delta, sier hun.

Naturlig forlengelse

– Økonomisk kriminalitet er en trussel mot både velferd og seriøst arbeidsliv. Derfor er denne kampen en naturlig forlengelse av kampen mot sosial dumping, sier LO-leder Roar Flåthen.

LO utfordrer myndighetene til å styrke sitt arbeid på dette området, og LO-lederen legger til:

– Vi kan ikke finne oss i at destruktive krefter og kriminelle miljøer undergraver den arbeidslivsmodellen vi har brukt hundre år på å bygge opp.

I system

Arbeidet skal settes bedre i system og samarbeidet mellom de ulike organisasjoner som deltar i Samarbeidsforum for svart økonomi skal bli bedre. Det innebærer at Arbeidstilsynet og Politiet vil være mer tilgjengelige når Sommerpatruljen vil bringe opplysninger videre..

Skolering

Lena Reitan er svært fornøyd med den skoleringen LO ga ungdomssekretærene for en måneds tid siden.

– Folk fra skatteetaten var til stede og veiledet oss. Vi lærte mye om økonomisk kriminalitet, sier hun. Reitan legger stor vekt på å jobbe med holdninger og skolering innad i LO, slik at tillitsvalgte kan bli bedre på å avsløre snusk i egen bedrift.

Konferanse

Ungdomssekretær Olav Andresen i Oslo/Akershus forteller at de jobber med en stor konferanse som skal avholdes til høsten.

– Dit vil alle forbundene bli invitert, sier han.

– Tillitsvalgte har en kjemperolle i sitt daglige virke for å komme dette onde til livs, mener han.

– Likningskontoret og Fylkesskattekontoret har utarbeidet materiale om emnet og er godt i gang med å spre det i skolene, forteller Andresen.

Annonse

Flere saker

Annonse