JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ønsker servicemedlemmer

– LO har 836.210 medlemmer i 1. kvartal 2007, og er den eneste fagorganisasjon i Europa som øker i medlemstallet, sa en stolt nestleder Geir Mosti da han presenterte medlemstallene på LOs representantskapsmøte. Nå ønsker han seg flere medlemmer fra servicesektoren.

Mosti viste til et oppslag i Dagens Næringsliv om at "LO vokser mest". – Det er fordi vi er best, mente nestlederen, som la til at det er 920.000 igjen å organisere. Han innrømmet imidlertid at flere er i arbeid og at det er noe av grunnen til det høye medlemstallet. På den annen side mente Mosti at den pene veksten, også i år, er særlig bra på bakgrunn av all turbulensen rundt Yssen/Valla-saken.

Omstiller

Nestlederen mente LO var i stand til å omstille seg, tross kritikk om det motsatte. Han viste til at LO har bygd opp 50 lokale LO-sentre, samt at man har åpnet studentsenter på Blindern. – 30.000 studerer på Blindern, derfor er det viktig å være der også, mente Mosti.

Offensiv

Men Geir Mosti advarte mot å være fornøyd, derfor må organisasjonen være på hugget hver eneste dag. Målet er: En synlig organisasjon Dyktige og trygge tillitsvalgte Fornøyde medlemmer Ungdom

Kjempejobb

Mosti ville bruke mye tid på å få med ungdommen. Spesielt viste han til ”den kjempejobben” LOs sommerpatrulje gjør. Han viste til at LO hadde hatt en aksjon i 19 byer i fjor, der det er 40 prosent uorganiserte. Mange hadde da opplevd å få vervebesøk av LO for første gang. –- Vi må være synlige og nære, sa Geir Mosti, som også viste til de mange medlemsfordeler, ”et lite krydder i maten”, som han kalte det.

Service

Det er 500.000 uorganiserte i servicesektoren, en sektor med uryddige forhold. Mosti ville derfor satse ekstra på denne sektoren. Han regnet videre å få sterkere konkurranse av de andre fagorganisasjonene, men mente at LO bare måtte kjøre fram på sin aktive måte. – Vi må yrkesfaglige tilbud til den enkelte yrkesgruppa. Nestleder Geir Mosti mente også at 600.000 var ”feilorganisert” og viste da til medlemmer i de andre fagorganisasjonene.

Annonse

Flere saker

Annonse