JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Cappelen og Damm fusjonerer

I dag erklærte forlagene Cappelen og Damm forlovelse. Bryllup vil stå i løpet av året.

– Det kom som en bombe på de fleste, så stemningen er litt spesiell, sier klubbleder for HKerne i Cappelen, Anne Berit Tuft.I fjor måtte de ansatte godta at ni kolleger forsvant ut fra Cappelen med sluttpakke på grunn av nedskjæringer. I dag fikk de altså beskjed om fusjon med Damm.– Litt tidlig å si hvordan det blir. Vi vil blant annet få ny ledelse. Og våre nye kolleger i Damm er uorganiserte og har kun en lokal avtale. Derfor må vi nok jobbe litt ekstra fremover, sier Tuft.

Virksomhetsoverdragelse

Det nye forlaget får navnet Cappelen Damm AS og skal ledes av Tom Harald Jenssen, administrerende direktør i N.W Damm & Sønn per i dag. Klubbstyret i Cappelen var varslet om planene, og har allerede fått aksept for at fusjonen blir å betrakte som en virksomhetsoverdragelse. Det betyr at alle ansatte drar med seg sine opparbeidede rettigheter og sin ansiennitet inn i det nye forlaget.

Blir store

Eierne av det nye Cappelen Damm blir mediekonsernene Bonnier og Egmont, med en halvdel hver. Det nye forlaget får rundt 700 ansatte. Fusjonen skal etter planen skje i løpet av året. Samlokalisering og felles hus vil forhåpentligvis skje i løpet av 2009.

Annonse
Annonse