JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fortsatt ingen bingoavtale

Nå har HK-medlemmene ventet i halvannet år, men eierne av Halden bingo nekter fortsatt å undertegne tariffavtale. Nå kan saken igjen ende hos Riksmeklingsmannen.

Både ansatte og regionsekretær i HK, Bente Tandberg, begynner nå å gå tomme for tålmodighet. – Vi har blitt holdt for godt snakk fra gamle og nye eiere alt for lenge. Nå svarer de ikke en gang på våre henvendelser. Dersom vi ikke blir kontaktet rimelig raskt, så sender vi saken på nytt til Riksmeklingsmannen, sier Tandberg til HK-Nytt.

Rettmessig krav

Hun er glad for at eierne signaliserer at de ønsker å få i stand en avtale for de ansatte, men i tillegg svært oppgitt over at de ikke undertegner slik at alt kommer i orden. – Våre medlemmer har ventet alt for lenge, de har krav på avtale etter norsk lov, understreker hun.

Langtekkelig

Det startet i februar 2006. Da organiserte Vera Andreassen, Berit Engen og Barbro Hansen seg i Handel og Kontor. Arbeidsforholdene var noe uklare, og de ønsket tariffavtale for å få orden på sakene. Det gikk ikke arbeidsgiveren med på, selv ikke etter trusler om streik. Enden på visa var at eieren stengte dørene, og de ansatte sto uten jobb. Nye eiere kom på plass etter noen uker, og på nytt ble de tre HK-jentene lovet tariffavtale. 22. november uttalte Arne Moe til mediene at det var klart at jentene skulle ha avtale. Nå sier han til Halden Arbeiderblad at han håper på en løsning i løpet av august.

Annonse
Annonse