JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Slår tilbake mot Frp

LOs nestleder Tor-Arne Solbakken mener det er oppsiktsvekkende at Siv Jensen erklærer krig mot landets største arbeidstakerorganisasjon over to år før valget.

stig.christensen@lomedia.no

Det er i et intervju med Klassekampen i dag at partileder Siv Jensen i Frp går til kraftige utfall mot LO. Hun ser for seg en blå – blå regjering i 2013 og sier: «Streikeviljen går nok i taket blant LO-pampene. Jeg tror LO kommer til å streike for hver minste lille ting». Solbakken påpeker at Frp i Stortinget har uttrykt en organisasjonsfiendtlig holdning.

– Det er utrolig at de vil kaste trepartssamarbeidet på båten når en for eksempel ser hvordan Norge har taklet finanskrisa.

– Kommentar til uttalelsen om LOs streikevilje?

– Streik er et nødvendig våpen vi tyr til når det er grunnlag for det ut fra de spilleregler som gjelder. Det hun serverer her er kun fraser, mener Solbakken.

Krig mot LO

Jensen sier blant annet dette i intervjuet med Klassekampen: «Det er ikke noen tvil om at LOs såkalte strateger allerede nå planlegger hvordan de kan stikke kjepper i hjulene for en ny regjering etter 2013».

Tor–Arne Solbakken mener Frp-lederen her innkasserer en mulig valgseier mer enn to og et halvt år på forskudd. Foreløpig forholder han seg til Stoltenberg-regjeringen. Han minner om at LO skal ha kongress i mai 2013, og at man der vil trekke opp linjene om hva slags samfunnspolitisk utvikling LO ønsker.

– Hvis Frp går imot oss på dette, skal vi nok håndtere det når tida kommer, sier Solbakken. Han mener dermed det er alt for tidlig med krigserklæringer, og understreker at LO forholder seg saklig til enhver regjering.

Mot «LO-pampene»

Jensen sier at hun ikke er imot fagorganisering. «Det er ikke arbeidstakernes rettigheter vi er imot, men LO-pampene», sier hun. Kommentar?

– Det er også bare fraser. Hun er ikke mot fagforeninger hvis medlemmene bare betaler kontingent og ikke krever noe. Men med en gang det blir et aktivt faglig fellesskap med kollektive avtaler og kollektive forhandligner er hun imot, mener LOs nestleder.

– Hva forteller det deg at Frp-lederen angriper LO så hardt over to år før neste stortingsvalg?

– Hun ser seg vel tjent med en sånn front, da. Jeg regner med at de medlemmer i LO som har stemt Frp vil tenke seg om en gang til før neste valg, sier han.

Siv Jensen påstår også at de rødgrønne har malt Norge opp i et hjørne med sin håndtering av finanskrisa. «Over hele linja kutter man i offentlige budsjetter, og på lang sikt vil vi slite med å konkurrere på lik linje med våre naboland», sier hun og legger til at vi har et byråkrati som tilsvarer en befolkning på 20 millioner mennesker. Kommentar?

– Det er jo også helt tøysete. Det at hun vil «skjære bort fettet i offentlig sektor» blir kun en frase, hvis hun ikke blir mer konkret. Hun må fortelle hvor hun vil kutte. Er det i helsesektoren, innen utdanning eller hvor..

Annonse

Flere saker

Annonse