JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lanserer Arbeideravisa over jul

LO i Trondheim vil fra nyttår av trolig være på gata med den gjenoppståtte Arbeideravisa.

LO i Trondheim er godt i gang med arbeidet med å bryte Adresseavisens avismonopol i trønderhovedstaden, selv om målsetningen om å være i gang før valget ikke lykkes. Men ifølge LO-sekretær John P. Denstad er det ikke et spørsmål om hvis, men når Trondheim får sin nye avis.

Aksjekapital

– Vi nærmer oss en million i aksjekapital, etter at 32 fagforeninger og klubber, samt 45 enkeltpersoner har svart positiv på vår oppfordring om å gi forhåndstilsagn på aksjetegning, sier Denstad.

Fra 1. september er den erfarne pressemannen Charles Utvik på plass i Trondheim for å starte det praktiske arbeidet rundt etableringen av en ny avis. Utvik arbeider i dag som vaktsjef i Brønnøysund Avis.

Mer enn fagbevegelsen

I utgangspunket skal Arbeideravisa være ukeavis, drevet etter en formålsparagraf som gjenspeiler verdigrunnlaget til fagbevegelsen.

– Det skal ikke være en menighetsavis eller et nytt fagblad, målet er å nå ut til en større del av befolkningen enn de som er i fagbevegelsen. Men den skal utgjøre et tydelig alternativ til Adresseavisen, som vi oppfatter som et organ for høyresida, sier Denstad.

Annonse
Annonse