JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Streiken trappes opp

De streikende har fått fire til på laget etter at HK i dag trappet opp konflikten med Teleteam i Kristiansand. HK-medlemmene la mandag ned arbeidet i protest mot at bedriften ikke vil inngå tariffavtale.

Nå er det 16 HKere som er i streik utenfor lokalene til telemarketingbedriften Teleteam as i sørlandsbyen. Etter å ha ventet på tariffavtale siden i fjor høst, gikk de ansatte til streik nå på mandag.

Langvarig?

– Ingen vil ha en streik, men når ledelsen ikke vil skrive under på tariffavtalen vi har krevd, må vi bruke de midlene vi har, sier tillitsvalgte Zuzanne Langemyr til HK-Nytt. Nå er hun forberedt på å stå lenge. Det er ingen tegn som tyder på at konflikten vil løse seg med det første.

Ikke råd

Daglig leder Endre Tollefsrud i Max Marketing Gruppen, som eier Teleteam, understreker nok en gang at de ikke har råd til å inngå tariffavtale for de rundt 40 ansatte i bedriften. Han overtok bedriften i mars i år, og har siden da jobbet for å snu underskuddene i Teleteam til et overskudd. Tariffkravet fra 2006 har han derfor ikke særlig sans for. Han mener det vil ødelegge den gode trenden bedriften nå er inne i. - Dette er en sak som etter vårt syn er sterkt urettferdig og ødeleggende for en bedrift som etter beste evne søker å skape sikre arbeidsplasser. Ved en gjennomgang av våre vilkår og arbeidsmiljø for våre ansatte ville dere se at vi er en ryddig og seriøs bedrift som spiller på lag med de ansatte, sier Tollefsrud som ikke vil oppfattes som en grådig næringslivsleder.

Signér først

Informasjonsleder i Handel og Kontor, Ove Magnus Halkjær, vil ikke ha noen formening om hvorvidt ledelsen er grådig. Han bare minner om at tariffkravet ikke er urimelig, og han råder Tollefsrud til å skrive under. - Vi vil at våre medlemmer skal ha en anstendig lønn. Det vi krever er minstestandarder når det gjelder lønns- og arbeidsvilkår og det kommer ikke på tale å gå på akkord med det, understreker han. Halkjær sier også at det ikke er uvanlig at de fagorganiserte er i dialog med bedriften dersom den går dårlig. - Men da har vi tariffavtalen på plass først, og dermed et verktøy for å gå i forhandlinger. Hvis ledelsen nå skriver under, så skal vi komme dem i møte, sier Ove Magnus Halkjær.

Annonse
Annonse