JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Støtte fra LO-toppen

Støtteerklæringer strømmer inn til de streikende ved Teleteam i Kristiansand. Sist ut er LO-leder Roar Flåthen som ber de streikende om å stå på.

12 medlemmer ved Teleteam har vært i streik siden 20. august fordi bedriften ikke vil gi dem tariffavtale. Reaksjonene fra fagbevegelsen har ikke latt vente på seg, og i dag kom også støtten fra LO-leder Roar Flåthen. – LO vil med dette markere støtte til HK-medlemmene. Retten til organisering og retten til tariffavtale er en av de mest grunnleggende rettigheter vi har i et samfunn. Selv om disse rettighetene blir tatt som en selvfølge, viser det seg at vi hele tiden må kjempe for å beholde dem, skriver LO-lederen i sin uttalelse.

Stå på!

Roar Flåthen ber HK-medlemmene om å stå på, i vissheten om at de har hele LO bak seg i sin kamp. – Det er mange før dere som har måttet gå til streik for å få tariffavtale. Akkurat nå er det dere som er i streik, og som står i første rekke, sier Flåthen.

Vil boikotte

I går varslet HK at de vil be Teleteams forretningsforbindelser om å boikotte bedriften inntil tariffavtale er inngått. En slik boikott vil i så fall tre i kraft 12. september. Administrerende direktør Endre Tollefsrød i Max Marketing Gruppen, som eier Teleteam, sier til Fædrelandsvennen at han er overrasket over all oppmerksomhet saken har fått. – Det oppleves som sårt for dem som har lagt mye krefter i å redde Teleteam. Vi hadde aldri drømt om at dette kom til å skje, sier Tollefsrød. Han mener en tariffavtale for de ansatte vil være for dyrt for bedriften.

Annonse
Annonse