JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Blir flyttet fra Aker til Ahus

Oslo universitetssykehus står fast på beslutningen om å flytte hovedtillitsvalgt ved Aker sykehus, Are Saastad, til Ahus i Akershus.

stig.christensen@lomedia.no

Rolv Økland, direktør ved HR-staben, sier til LO-Aktuelt at de har sendt et utfyllende svar til Are Saastads advokat.

– Så dere føler dere sikre på at svaret er juridisk holdbart?

– Ja, vårt svar er basert på en solid arbeidsrettslig vurdering. Dermed blir Saastad virksomhetsoverdratt til Ahus fra 1. januar 2011 sammen med 780 andre, sier Økland.

Politisk flytting?

Men Fagforbundet Aker, Saastad selv og mange andre som jobber for å bevare Aker sykehus mener Are Saastad blir flyttet av politiske årsaker. Han har vært en brysom person for sykehusledelsen i og med at han har kjempet så hardt for å bevare Aker.

Fagforbundets forening ved Aker sykehus har tidligere karakterisert flyttingen av Saastad som et usedvanlig fiendtlig angrep på ytringsfriheten ved sykehuset. De mener Saastad befinner seg i stab og støtteenheten, altså direktørens stab ved Oslo Universitetssykehus, som ikke skal virksomhetsoverdras.

Årsmøte

Foreningen har nå innkalt til ekstraordinært årsmøte førstkommende tirsdag. Der vil man ta stilling til om foreningen skal gå til rettslige skritt for å få avgjørelsen omgjort.

Are Saastad mener fortsatt at han har en god sak etter sykehusledelsens svar. Men en rettsprosess en uansett en tøff sak, og han mener det er riktig at det er et ekstraordinært årsmøte som avgjør dette. Ikke minst dreier det seg om økonomi. I tilfelle tap blir man trolig pålagt å betale motpartens saksomkostninger. Da kan det fort bli dyrt.

– Vi går inn for at vi ikke bruker av foreningens ordinære budsjett til en eventuell rettssak, sier Saastad til LO-Aktuelt.

Støttegruppe samler inn penger

Støtteforeningen for Aker sykehus (Aker sykehus venner) har opprettet en konto for å samle inn penger til Saastads sak, med kontonummer: 0530 04 44190. På deres facebook-side heter det at «kampen for å beholde Are Saastad sitt arbeidsforhold og tillitsverv i OUS (Oslo universitetssykehus) er i gang. Vi mottar med stor takk pengestøtte…» Leder av venneforeningen er leder av BU i Bjerke bydel, Torstein Winge, Ap.

Annonse

Flere saker

Annonse