JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Føljetongen fortsetter

Nesten ett år etter at de ansatte ved Halden Bingo ble lovet tariffavtale, bygger det opp til streik. Jentene har ennå ikke sett snurten av avtalen de ble lovet 22. november i fjor.

Det er ikke første gang de tre jentene ved Halden Bingo har måttet rasle med streikevåpenet. De har kjempet for tariffavtale siden våren 2006. Sist endte det med at eieren av bingoen, Egil Hesland, stengte hele arbeidsplassen. Da jentene kom på jobb 30. oktober i fjor, var døra stengt og en plakat fortalte dem at bingoen var lagt ned. – Vi hadde jo ikke hørt et ord, sier en oppgitt Vera Andreassen, talskvinne for HK-meldemmene ved bingoen.

Nye eiere

I november for ett år siden så det likevel ut til at det kunne ordne seg. Fire lag og foreninger i Halden ble enige om å ta over driften av bingoen. På møte 22. november fikk de tre HK-jentene nye kontrakter, og lovnad om at tariffavtalen skulle komme på plass i løpet av kort tid. Siden har det vært stille. Uttallige henvendelser fra både Handel og Kontor og jentene selv har ikke nådd frem. Nå går det mot ny mekling, og eventuelt ny streik. – Jentene har nå blitt holdt for godt snakk og falske forhåpninger siden før jul, sier regionsekretær Bente Tandberg på HKs Fredrikstadkontor. Hun har ikke opplevd maken til bedrift, og sier det ikke er snakk om å gi seg på kravet om tariffavtale nå. – Jeg har ingen store forhåpninger om at bedriften kommer til å undertegne en avtale, og nå er vi innstilt på å kjøre saken til ”the bitter end”. Jentene er klare for kamp, og det er vi også, sier hun,

Mekling 26. september

Mekling var egentlig berammet til 7. september. Eierne av Halden Bingo syntes imidlertid det ble for kort frist. – De har jo bare hatt ni måneder på seg til å sjekke ut hva dette betyr, sier Vera Andreassen ironisk. Ny meklingsfrist er dermed satt til 26. september. Blir ikke partene enige da, blir det streik fra arbeidsdagens start den 1. oktober. Vera og de to kollegene Berit Engen og Barbro Hansen har ingen planer om å gi seg nå. – Nei, når vi har holdt ut så lenge, får vi stå løpet ut. Hvordan skal det ellers bli her på arbeidsplassen, sier Vera Andreassen.

Annonse

Flere saker

Annonse