JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

HK truer med storkonflikt

Store lønnsøkninger, bedre pensjonsordninger, mer utdanning og lengre pappapermisjon. Det er hva dansk HK vil ha på bordet dersom offentlig sektor skal unngå en storstreik til våren.

Ifølge lederen for HK Kommunal, Kim Simonsen, er medlemmene innenfor offentlig sektor mer enn streikeklare. Forventningene foran tariffoppgjøret er enorme, og dersom de ikke innfris, rustes det til streik.

Skyhøye forventninger

- Vi har hørt finansministeren fortelle om hvor fantastisk det går. Så må man jo også forvente at det kommer kraftige lønnsøkninger som et resultat av dette, sier Simonsen til Nyhedsbrevet 3F. Han bekrefter at HK-medlemmene står klare til å kjempe for både økt lønn, bedre pensjonsordninger, mer utdanning og lenger fødselspermisjon for menn.

Håper på løsning

- Det er ingen tvil om at streikevåpnene pusses nå. Vi har noen resultater vi gjerne vil oppnå. Skjer ikke det, er vi klare til å gå i konflikt. Jeg håper det ikke blir nødvendig, at trusselen vil være nok til at vi kan få en skikkelig overenskomst, sier Kim Simonsen.

eva@lo-media.no

Annonse

Flere saker

Annonse