JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt storforbund i Sverige

I ettermiddag vedtok de to svenske funksjonærforbundene Sif og HTF å slå seg sammen. Navnet på det nye forbundet er Unionen og det teller rundt 530.000 medlemmer.

De to forbundene sorterer begge under paraplyen TCO, og organiserer kontorfunksjonærer. Fra nyttår samler de troppene og står fram som ett av de store og tunge svenske fagforbundene.

– Kontorfunksjonærjobbene er i stadig endring og er en voksende bransje. Etter hvert som bedriftsstrukturene har endret seg, erfarte de to forbundene at de tråkket litt i hverandres bed, og fant ut at det dermed var bedre å forene kreftene enn å skulle bli konkurrenter, sier HK-nestleder Peggy Hessen Følsvik, som deltar på sammenslåingskongressene.

De to forbundene har denne uka hatt parallelle kongresser – i samme auditorium – og avsluttet i dag med å vedta sammenslåingen. Leder fram til første ordinære kongress er Mari-Ann Krantz som fram til nå har vært leder i Sif. Nestleder er HTFs leder Bengt Olsson.

eva@lo-media.no

Annonse

Flere saker

Annonse