JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Regjeringen bør kvittere

Handel og Kontor mener regjeringen kan fullføre flere av valgløftene fra 2005 gjennom neste års budsjett.

Informasjonsleder Ove Magnus Halkjær mener det er noen punkter igjen fra løftene for to år siden som nå bør kvitteres ut.

Ledighetspenger

– Det gjenstår litt når det gjelder dagpenger til arbeidsledige. Bondevik-regjeringen økte antallet karensdager fra tre til fem i tillegg til at de fjernet feriepenger for arbeidsledige. Nå er feriepengene tilbake, og dagens regjering er på vei til å innfri. De har redusert antall karensdager fra fem til fire, men det hadde vært en god symbolhandling å få alt tilbake til slik det var før Bondevik. Å redusere disse dagene koster dessuten utrolig lite med den lave arbeidsledigheten vi har nå, sier Halkjær

Sekstimersdag

Også forsøkene med seks timers arbeidsdag interesser HK, som er det forbundet som satte dette kravet på dagsordenen for mange år tilbake. De er glade for at det settes i verk prøveordninger med redusert arbeidstid, og håper at forsøkene i offentlig sektor skal bære frukter også for privat sektor. HK ønsker derfor flere slike forsøk i 2008. – Det er satt av 20 millioner kroner til disse forsøkene i år, og det er bra. Vi forventer at det videreføres og muligens utvides. Dette er en viktig sak for oss med mange kvinnelige medlemmer. Det er bra at offentlig sektor går foran i dette arbeidet, og at vi kan overføre erfaringene derfra til privat sektor, sier Ove Magnus Halkjær.

Mer i fradrag

En gjenganger blant LO-forbundene når det gjelder statsbudsjettet, er fagforeningskontingenten og mulighetene til å trekke deler av den av på skatten. I HK roser de regjeringen for å ha doblet beløpet, men de skulle gjerne sett en ytterligere opptrapping. – Fagforeningsfradraget er i dag 2.700 kroner. Vi skulle veldig gjerne sett at det ble økt til 3.600 kroner på neste års budsjett. Vi må huske på at også bedriftene kan skrive av det de betaler til arbeidsgiverforeninger. Å øke fradraget styrker fagbevegelsen. Og regjeringen vet vi i Norge har en ansvarlig fagbevegelse og en fagbevegelse med lavt konfliktnivå, minner Halkjær om.

Annonse

Flere saker

Annonse