JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Støtte til streikende HKere

Fagbevegelsen rundt om i landet støtter nå opp om de streikende i Halden. – Vi føler oss ikke alene, og det er godt, sier klubbleder Vera Graff Andreassen ved Halden Bingo.

– Gode lønns- og arbeidsvilkår har ikke kommet til oss servert på et sølvfat. Arbeidere har gjennom årene sloss for rettighetene vi har i arbeidslivet. Arbeidsgivere som Halden Bingo tydeliggjør at kampen for et ryddig og organisert arbeidsliv på langt nær er vunnet, skriver de tillitsvalgte ved Coop Trondos, Coop Orkla og Coop Inn-Trøndelag i sin støtte erklæring til de tre streikende HK-medlemmene i Halden. Også Transportarbeiderforbundet i Østfold var raskt ute med støtte til jentene. – Det er en stor skam at fem av byens lag og foreninger, herunder fotballklubben Kvik Halden, kan tillate seg å opptre som en hensynsløs og kynisk arbeidsgiver uten respekt for vanlige arbeidslivsregler. Fotballklubben Kvik Halden representerer noe langt mer enn styret, også flere hundre spillere, trenere, ledere og foreldre, mener forbundet.

Ikke alene

HK-medlemmene ved bingoen sitter i dag streikevakt utenfor bingoen for femte dag på rad. De har kjempet for tariffavtale siden våren 2006, uten å bli hørt verken fra tidligere eller nåværende arbeidsgiver. Da sistnevnte også ga blaffen i å møte hos riksmeklingsmannen til mekling, hadde de ikke annet valg enn å gå til streik. Støtten fra resten av bevegelsen varmer. – Det strømmer inn støtte fra fjern og nær, både erklæringer og streikebidrag. Det er viktig for jentene å føle at de ikke står alene, sier regionsekretær Bente Tandberg i HK.

Utilgjengelig arbeidsgiver

Driften av bingoen ble tatt over av Halden Curlingklubb, Gimle IF, Idd skolemusikkorps og fotballaget Kvik Halden i november i fjor. Da lovte de nye eierne tariffavtale. Siden har arbeidsgivernes talsmann, Arne Moe fra Kvik Halden, vært nærmest utilgjengelig både for de ansatte og for HK. I Halden Arbeiderblad i dag innrømmer han at de andre ikke har fått så mye informasjon om saken. Overfor HK-Nytt nekter han imidlertid å uttale seg over hodet. – Jeg er på ferie og vil ikke uttale meg om dette nå. Du får snakke med dem som har med dette å gjøre.. – Hvem er det da? – Det vet jeg ikke – Men er det ikke du som er arbeidsgivernes representant? – Jo, men jeg vil ikke uttale meg om saken nå, sier Arne Moe.

Lys i tunnelen?

Regionsekretær Bente Tandberg kan imidlertid fortelle at det er bevegelse i saken. Hun har vært i kontakt med de tre andre arbeidsgiverrepresentantene. Det er ytret ønske om å finne en løsning på konflikten. – Streiken fortsetter, men siden vi er i en dialog, har vi valgt en litt lavere profil. Det er positivt at de ønsker å snakke med oss. Det er også grunnen til at vi foreløpig har avlyst fanemarkeringen som var planlagt i ettermiddag. Så får vi se hva som skjer i neste uke, sier Tandberg.

Annonse
Annonse