JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Endelig tariffavtale

Det måtte fem dagers streik til før de tre HK-medlemmene ved Halden Bingo fikk tariffavtalen de har kjempet for i over to år. Men i dag ble streiken avblåst og avtalen underskrevet.

– Vi er kjempeglade. Dette har vi kjempet og streiket for, sier Vera Graff Andreassen, talsmann for de tre HK-medlemmene.Veien til tariffavtale har vært kronglete og lang. Det første kravet kom allerede våren 2006. Daværende eier, Egil Hesland, valgte å legge ned driften fremfor å gi jentene avtale. Da nye arbeidsgivere kom inn i november i fjor, lovet de samtidig tariffavtale. Men det måtte altså ta et år og fem dagers streik før avtalen ble underskrevet. – Det har vært tøft, men streiken har vist oss at vi ikke har stått alene. Det har strømmet inn med støtteerklæringer, og det har virkelig varmet. Solidaritet er ikke bare en floskel, men fungerer. Det har vært veldig morsomt å oppleve det, sier Andreassen.

Er oppsagt

Det er likevel ikke bare jubel ved bingoen. To dager før mekling, ble de ansatte oppsagt. Eier av bingolokalet, Egil Hesland, ville ikke lenger opprettholde avtalen med de fire lag og foreninger i Halden som har hatt arbeidsgiveransvaret det siste året. Det betyr at jentene står uten jobb fra nyttår. – Vi anser oppsigelsen som ugyldig siden den så tydelig henger sammen med tariffkravet, sier regionsekretær Bente Tandberg i HK.

Ny drift

Blir imidlertid bingoen nedlagt, er det lite å gjøre med det. I lokalavisene i Halden har imidlertid Hesland antydet at det kan bli ny bingodrift i byen. I så fall kan det bli snakk om virksomhetsoverdragelse. – Det får vi ta når den tid kommer. I dag skal vi bare juble over at tariffavtalen er i boks. Dette har vært en viktig sak for oss, og da er det også en viktig seier, sier Vera Graff Andreassen.

Annonse

Flere saker

Annonse