JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny kjempebot for Wal-Mart

Wal-Mart er på nytt idømt en kjempebot for utnytting av sine ansatte. I fjor måtte matvaregiganten ut med 78 millioner dollar. Nylig kom ny bot på 62 millioner dollar.

Wal-Mart sliter i det amerikanske rettsystemet. I fjor på disse tider ble selskapet dømt til å utbetale erstatninger til sine ansatte på grunn av underbetaling. Erstatningssummen ble på hele 78,5 millioner dollar, men det var de ansatte slett ikke fornøyd med. De gikk til nytt søksmål, og vant frem. Fordi domstolen finner at Wal-Mart ikke har handlet i god tro, blant annet ved å la sine ansatte jobbe gratis i lunsjen, fikk de ansatte nytt gjennomslag i domstolene. Resultatet ble en ny bot 62 millioner dollar, fordelt på 187.000 ansatte.

Flere søksmål?

Wal-Mart har spesialisert seg på å kjøpe billige varer over hele verden og selge dem til lavpris. Selskapet blir til stadighet kritisert for dårlige arbeidsforhold, både på fabrikker og utsalg hjemme i USA og i utlandet. I tillegg blir Wal-Mart anklaget for å være fagforeningsfiendtlig. At selskapet for en tid tilbake bestemte seg for å heve lønningene, endrer ikke dette bildet. Wal-Mart har nå har tapt to viktige saker, noe som kan åpne for at dagligvaregiganten står i fare for å få flere søksmål mot seg i fremtiden.

Annonse
Annonse