JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Garanterer god AFP-ordning

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sa på Fellesforbundets landsmøte i Oslo onsdag at regjeringen vil være en garantist for en god AFP-ordning.

– De som er slitne etter mange år i arbeidslivet skal være trygge på at de kan gå av med verdighet og ha økonomisk trygghet, sa Stoltenberg i sin tale til landsmøtet.

Han brukte mye av sin tale på debatten på AFP. Stoltenberg var opptatt av å forsikre tilhørerne om at regjeringen og fagbevegelsen er på lag i spørsmålet om tidligpensjonsordningen i den nye pensjonsmodellen.

– Vi trenger en løsning som sikrer sliterne. Det står vi samlet om. Folk som har stått i jobb i mange år og som kjenner at kroppen er sliten, skal få gå av ved 62 år og med en pensjon som sikrer dem økonomisk og som gir trygghet for alderdommen: Regjeringen er garantist for dette. Samtidig må de som står lenger i jobb få noe igjen for det, sa statsministeren.

Han varslet at framtidens AFP-ordning må innrettes annerledes enn i dag. Den endelige utformingen blir gjort i et utvalg med partene, ledet av Stoltenberg. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse