JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeider-Avisa snart på gata

Gjenopplivingen av Arbeider-Avisa i Trondheim er snart fullført. Håpet er at avisen skal gjenoppstå i ny drakt rett over jul.

– Det er mye som begynner å falle på plass nå. Avisa skal komme med sitt første nummer første uka i januar, sier Heidi Larsen, HKer og nestleder i LO Trondheim. LO Trondheim har jobbet for å få en avis på plass i over to år nå, og kan snart trekke seg litt tilbake og la de som kan faget kjøre løpet. – Vi er igangsettere og har stått for økonomien nå i startfasen. Nå er det ansatt redaktør og daglig leder som skal stå for den daglige driften, sier Larsen til HK-Nytt.

Bredere avistilbud

Den nye redaktøren er Charles Utvik, inntil nylig vaktsjef i Brønnøysunds Avis. Daglig leder blir SV-politiker Snorre Valen. Avisen skal drives etter den såkalte redaktørplakaten, det vil si at den er redaksjonelt uavhengig. Men verdigrunnlaget skal ligge på venstresiden i politikken. – Det trenger vi. Det er et demokratiproblem at Norges tredje største by bare har en avis, og at den er konservativ. Bare se på et lite sted som Oppdal, der innbyggerne kan velge mellom tre ulike aviser, sier Heidi Larsen.

En gang i uka

I første omgang skal avisen komme ut en gang i uken. Målet er å lage en avis med mer dybde og mulighet for gravende journalistikk. Håpet er at man også kan knytte kontakter mot miljøet i NTNU. – Men det skal ikke bli en avis for den intellektuelle elite i Trondheim, mener Larsen.

Kjøper aksjer

For å sikre økonomien er det åpnet for forhåndstegning av aksjer. HK Sør-Trøndelag har allerede kjøpt seg inn med 200.000 kroner. Også mange andre fagforeninger i byen har kjøpt aksjeposter. I tillegg har mange privatpersoner forhåndstegnet abonnement. – HKs egen forbundsleder, Sture Arntzen, er jo utflyttet trønder, og har allerede forhåndstegnet seg. Nå håper jeg flere følger hans eksempel. Både nye og ”gamle” trøndere er velkomne som abonnenter, og selvfølgelig alle andre som er interessert, sier Heidi Larsen.

Annonse
Annonse