JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ja til Cappelen Damm

Konkurransetilsynet har sagt ja til sammenslåingen mellom Cappelen og Damm forlag. Det nye forlaget blir landets nest største.

Fusjonsplanene ble annonsert rett før sommeren. I september varslet Konkurransetilsynet at de ville se nærmere på saken. Nå er det altså klart at tilsynet ikke har noe imot giftemålet mellom de to forlagene. De to klubbene, Parat i Damm og HK i Cappelen, har jobbet som om fusjonen skulle bli en realitet. De er derfor godt forberedt på tilsynets avgjørelse. – I forlagsmarkedet endret markeds- og eienandeler seg over tid. Det ville vært mer oppsiktsvekkende om Konkurransetilsynet hadde grepet inn, sier HKs klubbleder Anne Berit Tuft til Klassekampen.

Sjef fra Damm

Det nye forlaget vil ledes av dagen Damm-sjef, Tom Harald Jenssen. Det vil få rundt 400 ansatte og en omsetning på 1,5 milliarder kroner. Cappelen og Damm er eiet av henholdsvis svenske Bonnier og danske Egmont, og de to mediekonsernene har blitt enige om en deling der de vil eie 50 prosent av det nye forlaget hver. Det har så langt i prosessen ikke vært snakk om nedbemanning, men Anne Berit Tuft ser ikke bort fra at det kan bli en realitet når det nye forlaget har fått etablert seg. Derfor mener HK-klubblederen det er viktig at de to klubbene samarbeider fra første dag.

Viderefører HKs avtale

En sammenligning av lønns- og avtaleforhold i de to klubbene, viser at HKs medieoverenskomst har langt bedre vilkår. Derfor har de to klubbene fått klarsignal fra ledelsen om at de ved sammenslåing skal ha hver sin likelydende særavtale. – Vi er i god dialog med interimledelsen og synes det var viktig at alle fikk samme utgangspunkt når vi skulle bli kolleger i samme bedrift. Vi unner våre kolleger å få samme goder som oss, men synes det er viktig å presisere at det er vi som har forhandlet dem frem, sier Anne Berit Tuft til HK-Nytt.

Annonse
Annonse