JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– La Ørlandet leve!

– 1.300 personer har jobber som er avhengig av aktiviteten på Ørlandet Hovedflystasjon. Sett i forhold til befolkningen, tilsvarer dette rundt 20.000 arbeidsplasser i Trondheim, uttaler Helen Godhavn i Sør-Trøndelag HK. Nå krever hun at planene om nedleggelse trekkes tilbake.

I forbindelse med moderniserings- og omstillingsprosessen i Forsvaret, foreslo forsvarssjefen tidligere denne uken å legge ned Ørlandet Hovedflystasjon. Det har skapt sterke reaksjoner i lokalmiljøet. – De ansatte er sinte, frustrerte og har angst for fremtiden, sier oberst Svein Ola Åndal til Adresseavisen.

Store konsekvenser

Men det er ikke bare de ansatte på flyplassen som er bekymret. Sør-Trøndelag HK er bekymret for hvilke konsekvenser nedleggelsen vil ha å si for hele lokalsamfunnet og regionen. – Dette vil føre til betydelige negative konsekvenser, særlig når det gjelder befolkningstall, tjenester, tilbud og sysselsetting, sier leder Helen Godhavn i Sør-Trøndelag HK.

Berører mange

Av 650 ansatte på flystasjonen, bor ca 530 på Ørlandet eller i en nabokommune. Rundt 90 personer fra de ansattes familier har jobb innen tjenesteytende næring i nærmiljøet. – 1.300 personer har jobber som er avhengig av aktiviteten på flystasjonen. Dette vil i forhold til befolkningstallet tilsvare 20.000 arbeidsplasser i Trondheim, og 80.000 arbeidsplasser i Oslo. Vi krever at forsvaret, som en betydelig offentlig aktør, ikke raserer lokalsamfunnet på Ørlandet, sier Helen Godhavn.

Annonse
Annonse