JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fikk bingo-avtale

Mens HKerne ved Halden Bingo måtte kjempe i over to år for sin tariffavtale, tok det ”bare” fem måneder for Connect å få bingoavtalen på plass. Men også der måtte de rasle med sablene.

De tre HKerne i Halden var gjennom en lang kamp før de i oktober endelig fikk tariffavtalen sin. Fullt så vanskelig har det ikke vært i Connect Bingo. Men også de måtte en tur innom meklingsmannen før avtalen ble underskrevet. – Ledelsen møtte tariffkravet vårt med taushet. Men vi hadde bestemt oss, og sto samlet om dette, sier hovedtillitsvalgt Cathrine Mikkelborg.

Fire haller

Etter meklingsmøte i forrige måned ble tariffavtale underskrevet for Connects fire haller på Kløfta, Linderud, Lørenskog og Ammerud, mens hallene på Storo, Follo og i Brumunddal foreløpig står utenfor. – De må jo først organisere seg. Men vi har jo på mange måter brøytet vei for dem hvis de ønsker å få avtalen på plass, sier Mikkelborg. I de fire hallene har nå HK-klubben fått mye å holde på med. De har valgt plasstillitsvalgte og hovedtillitsvalgt. I tillegg har bedriften valgt å melde seg inn i arbeidsgiverorganisasjonen HSH. – Det er bare positivt. Vi har avholdt felles informasjonsmøte der både vi og HSH var representert, og der vi gikk gjennom avtalens hovedpunkter, sier organisasjonsmedarbeider Jostein Antonsen i HK.

Første forhandlinger

Klubben har også rukket å gjennomføre sine første forhandlinger i bedriften. Der fikk de aksept for at arbeidet skal organiseres etter en toskiftsordning, og skiftlederne skal få skifttillegg. I tillegg er de enige om hvilket trinn i avtalen den enkelte skal innplasseres i. – Det gjenstår en del ting, blant annet kompensasjon for jobbing på høytidsdager og på natta. I tillegg har vi mye å ta tak i når det gjelder arbeidsforholdene. Men vi har fått ny daglig leder, og så langt har vi vært ganske enige om tingene, sier en optimistisk Cathrine Mikkelborg.

anette@lo-media.no

Annonse

Flere saker

Annonse