JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil kutte 60 årsverk

Drøye to år etter siste sparerunde i Dagbladet, varsler avisen nye kutt. Denne gangen skal staben reduseres med 60 årsverk.

Røde tall i Dagbladet gjør at avisen nok en gang må ty til nedbemannig. I går fikk de ansatte beskjed om at avisen er pålagt å spare 150 millioner. I første omgang skal 60 årsverk bort. I tillegg vil ledelsen fjerne goder og rettigheter for de ansatte som utgjør rundt ni millioner kroner. I følge Dagens Næringsliv vil det betyr at de ansatte ikke lenger vil få subsidiert kantine og kaffeautomater, tilbud om fysikalsk behandling skal bort, og tilskudd til feriehytter og bedriftsidrett vil forsvinne. Dersom avisledelsen får det som den vil, vil det heller ikke lenger være tradisjonelle julegaver eller julebord i Dagbladet. I sum kan dette betyr at de Dagblad-ansatte som fremdeles har jobb, vil miste 33.000 kroner i goder og godtgjørelser.

HKere må gå

De skrivende i Dagbladet skal spares i denne omgang. Kutt av årsverk skal skje på desk, foto, grafikk, repro, annonseavdeling, stab og støtte og i administrative funksjoner. Det betyr at også HKere må regne med å måtte gå. – Det er også noen av våre som blir berørt. Antallet og grupper vet vi ikke ennå, sier HK-klubbleder Merethe Ruud til Journalisten. Hun beskriver situasjonen som tøff for alle ansatte i avisen. – Spesielt så kort tid etter forrige runde, sier Ruud.

Ber om kutt i ledelsen

De ansatte ble informert på et allmøte i går. I etterkant ga flere klubbledere uttrykk for sinne fordi de mener det nå er på tide at det også er kutt i ledelsen. – Dagbladet har vært gjennom store nedbemanninger tidligere, men ledelsen selv har aldri vært nedbemannet, sier Merethe Ruud til Journalisten. For å komme i mål med kuttene, har ledelsen signalisert at de ønsker styrte sluttpakker. Det ønsker ikke de ansatte. I en felles uttalelse fra redaksjonsklubben, grafisk klubb, Parat og HK, heter de at de ansatte beklager forslagene til kostnadskutt og at de ikke aksepterer at ledelsen skal bestemme hvem som må gå i avisen. De ønsker frivillig avgang. – HK Media-klubben ser ikke at styrte sluttpakker samsvarer med anstendighet, langsiktighet og frivillighet, som er Fellesklubbens stikkord for nedbemanning, sier Merethe Ruud til Journalisten.

Annonse
Annonse