JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Pensjonistene vant over Statoil

162 tidligere Statoil-ansatte vant fram mot selskapet i Gulating lagmannsrett tirsdag.

Pensjonistene gikk til sak mot Statoil fordi de mente selskapet ikke oppfylte pensjonsavtalene. Pensjonistene mener at tjenestepensjonen skal reguleres på samme måte som i Statens Pensjonskasse. Statoil sluttet med automatisk oppregulering i 2003.

Tidligere i år tapte pensjonistene mot Statoil i tingretten, men tirsdag fikk de medhold i Gulating lagmannsrett, melder NRK.

I tingretten var det 212 Statoil-pensjonister som gikk til sak, men 50 av dem falt fra og var ikke med da tingrettsdommen ble anket til lagmannsretten.

Gjelder mange

– Lagmannsrettsdommen er rettskraftig for de 162 pensjonistene, men slik dommen er utformet, gjelder den også for de 212 og samtlige av de ansatte i StatoilHydro som er tilknyttet Statoils pensjonskasse, sier advokat Joar Heide, pensjonistene prosessfullmektig, til NTB.

Heide håper at StatoilHydro godtar dommen og at selskapet ikke anker den.

– Dommen er i samsvar med det vi har hevdet hele tiden, nemlig at pensjonistene hadde et avtalerettslig krav mot selskapet, sier Heide.

Motpartens prosessfullmektig, advokat Lars Halo, er veldig kritisk til lagmannsrettsdommen og sier den er feil.

– Tingretten ga oss medhold, og den dommen var juridisk godt begrunnet, sier Holo i Arntzen de Besche til NTB.

Trolig anke

Tingretten kom fram til at Statoil ikke er forpliktet til en såkalt full G-regulering av pensjonene til saksøkerne, det vil si at pensjonene skal oppreguleres årlig i samsvar med utviklingen i folketrygdens grunnbeløp.

– Tingrettsdommen viser at StatoilHydro ikke er forpliktet til å foreta full G-regulering hvert år, sier Lars Holo.

Holo sier at saken er prinsipielt veldig viktig fordi den ikke bare gjelder StatoilHydro, men også andre selskaper. Hans uttalelser kan neppe tolkes annerledes enn at han vil tilrå at StatoilHydro anker dommen. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse