JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Andakt på kjøpesenter

På søndag har presten i Verdal planer om å ta med seg alteret inn på Amfi kjøpesenter for å holde andakt. HKs nestleder ber kirken tenke seg om én gang til. – De bør reflektere over forholdet mellom Gud og Mammon, sier Stein Kristiansen.

Han nekter å være moralistisk, Stein Kristiansen, men han er svært overrasket over at kirken velger seg et kjøpesenter når de skal holde gudstjeneste i det offentlige rom. – Jeg synes det er et rart valg av sted, særlig når de vet hvilke holdninger mange av de ansatte har til åpningstider på søndager, sier han. Han kommer med en klar oppfordring om å ikke avholde gudstjenesten i Amfi kjøpesenter på søndag. – De bør reflektere over forholdet mellom Gud og Mammon. Hvis dette skal assosieres med helligdom, ja da bør de gå en runde til, sier HK-nestlederen.

Avdelingen protesterer

Den lokale HK-avdelingen har i dag sendt ut leserbrev til alle avisene i regionen, hvor de kritiserer kirkens valg av sted for søndagens gudstjeneste. – Jeg har ikke ord for denne galskapen, sier Randi Nessemo, styremedlem i Innherred Handel og Kontor. Hun forstår at kirken vil ut der folk er med sitt budskap nå i forbindelse med julen, men hun synes de kunne valgt et annet tidspunkt. – De må gjerne holde andakt i et kjøpesenter for min del. Men de kunne valgt seg et annet tidspunkt. De må vise holdninger. De bør blant annet vite at HK og Kristelig Folkeparti er på lag i kampen mot søndagsåpne butikker. Kirken i Verdal burde derfor vist i praksis at hviledagen skal holdes hellig. Dette er en uting, det er upassende, sier Nessemo til HK-Nytt.

Senteret skummer fløten

Amfi kjøpesenter ser sitt snitt til å tjene enda mer penger på at presten kommer på besøk på søndag. I en helsides annonse i avisa Verdalingen oppfordrer de folk til å komme. Dersom de tar med bildet av presten, vil de få 25 prosent rabatt på enkelte produkter. Diakon Rune Mahlum liker ikke koblingen mellom presten og rabatt på varer, men han har ikke de helt store betenkelighetene med å stille opp i kjøpesenteret på søndag. Til avisa Verdalingen sier han at dette handler om å ta virkeligheten slik den er og å stille opp der folket befinner seg. –Vi vil minne folk om at vi mennesker ikke bare er konsumenter. Vi er invitert hit til Amfi, men ikke for å velsigne kjøpefesten, sier Mahlum. Det har ikke lyktes HK-Nytt å få en kommentar fra prest Thormod Høyen.

eva@lo-media.no

Annonse
Annonse