JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krever livsvarig taushet

Fotballklubben Rosenborg vil pålegge sine ansatte livsvarig taushetsplikt. Altfor vidtgående, mener LO-advokat.

I fotballmiljøet har Rosenborg gjennom mange år vært kjent for åpenhet og tilgjenglighet, men etter at materialforvalteren i høst kritiserte klubbens bonusordning offentlig, har pipa fått en annen lyd. Ifølge Adresseavisa er de ansatte nå bedt om å underskrive en erklæring der de forplikter seg til å holde kjeft om «ethvert forhold hvor det kan være av betydning at forholdet behandles konfidensielt». I erklæringen heter det også at «taushetsplikten gjelder også etter fratreden.»

LO: Ikke holdbart

LOs juridiske kontor i Midt-Norge, som har vurdert erklæringen på oppdrag fra Handel og Kontor, mener Rosenborg har tatt seg til rette, ut over det lovverket gir adgang til. «Det er nok tvilsomt om styringsretten i seg selv gir hjemmel til å pålegge en mer omfattende taushetsplikt enn det som følger av kravet til lojalitet i generelle erklæringer som denne», skriver advokaten. LO-advokaten konkluderer med at forbundet bør be om at erklæringen omformuleres. «Alternativt undertegnes erklæringen, men at det meddeles at den er for vidtrekkende og at en ikke anser seg bundet av den i større utstrekning enn det som følger av lojalitetsplikten», heter det i notatet fra LO-juristen.

HK: Krev endringer

Regionkontorleder Arve Renå i HK region Midt-Norge har dette rådet til de ansatte i RBK: – Etter å ha fått vurderingen fra juristene, vil vi råde de ansatte i RBK til å enten få endret innholdet i erklæringen eller få inn et tilleggsavsnitt der det kommer fram at de synes den er for vidtrekkende og at de ikke føler seg bundet av den som helhet, sier Renå. Han har ikke tall på hvor mange som har underskrevet taushetserklæringen, men han vet at noen har gjort det, andre ikke.

Annonse

Flere saker

Annonse