JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Staten anker likelønnssak

Berit Bjerg har ventet i tre år på å få slått endelig fast om det var et brudd på likestillingsloven å betale henne mindre enn en mannlig kollega. Nå må hun vente enda lengre.

Annonsekonsulent Berit Bjerg i Aftenposten fikk 80.000 kroner i året mindre enn en mannlig typograf som hun mente utførte samme jobb, og klaget til likestillingsombudet. Det var i 2005. Ombudet ga henne medhold i at dette var et brudd på likestillingsloven.

Vant i tingretten

Arbeidsgiveren klaget til likestillings- og diskrimineringsnemnda, som ga Bjerg medhold i at stillingene kunne sammenlignes, men at det ikke lenger var noen lønnsforskjell etter at Bjerg ble forfremmet til seniorkonsulent. Det var ikke et svar Bjerg og LO var fornøyd med, så LO tok på vegne av HK-medlemmet ut søksmål mot Staten og krevde vedtaket kjent ugyldig. Saken ble behandlet i Oslo Tingrett i november i fjor. Dommen ga Berit Bjerg medhold, og hun kunne slippe jubelen løs.

Staten anker

Nå har imidlertid Staten anket saken til Borgarting lagmannsrett. Det betyr at det kan gå både vinter og vår før det blir en avklaring i saken. Berit Bjerg er imidlertid ikke overrasket over anken.

– Det hadde jeg egentlig regnet med fordi det er en prinsipiell sak som ikke har vært prøvd for retten tidligere. Dette var ingen bombe, sier Bjerg og smører seg med tålmodighet.

Heller ikke LO-advokat Christopher Hansteen er overrasket over Statens anke.

Annonse

Flere saker

Annonse