JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mistet nesten armen

Kent Frode Eilertsen fikk nesten revet av armen under en arbeidsulykke på Postterminalen i Tromsø i desember 2008. I september fikk terminalen Postens HMS-pris.

frode.ronning@lomedia.no

Postterminalen i Tromsø, 16. desember 2008:

Tekniker Kent Frode Eilertsen har tatt av dekslene og prøvekjører et transportbånd. Mens han justerer båndet hører han bråk bak seg og snur seg for å se. Da kjenner han et rykk i arma:

Genseren har hektet seg fast i transportbåndet og Eilertsen blir dratt mot en valse! Han skjønner hva som kan skje:

Hvis han ikke får seg løs, blir han dratt inn i en valse som vil knuse det som kommer inn.

Når ikke nødstoppen. Kent Frode sparker fra med begge beina og bruker den ledige arma mens transportbåndet spiser stadig mer av ermet på genseren hans, helt til pekefingeren setter seg fast i valsen. Han ser at nødstoppknappen er for langt unna.

– Trykk nødstopp, roper han flere ganger, mens valsen fortsetter å spise av genseren.

Rundt ham står flere folk. Noen veit ikke hvor nødstoppen er, mens andre får panikk.

Så fortsetter marerittet:

Båndet har spist ermet på genseren og nå blir hele underarma dratt inn i valsen. Så får en kollega endelig trykket inn nødknappen.

Situasjonen er dramatisk. Kent Frodes arm er fanget inne i en valse på transportbåndet.

Noen sener, hovedpulsåren og nerver er alt som forbinder underarma med resten av kroppen.

Demonterer valsa først

Ambulanse blir tilkalt, men det er ikke bare å ta med Eilertsen på sykehuset. Først må valsa demonteres – for å kunne få ut restene av underarma. Og Kent Frode er den som kjenner maskinen best.

Legen vil legge Kent Frode i koma, men først gir han sine instruksjoner til teknikere og brannvesenet som skal demontere valsen, slik at de kan trekke ut den skadde underarma.

Det tar nesten en time fra ulykken skjedde, til han er på sykehuset. Store deler av huden fra venstrearma sitter fortsatt fast i valsen.

De store tatoveringene gjorde jobben litt enklere på sykehuset.

– Huden var helt av, men legene brukte tatoveringen som «kart» når de skulle feste den på igjen, forteller Eilertsen.

Tilbake i full jobb

Fem måneder seinere kom han tilbake i full jobb og han er fortsatt tekniker

– med en finger mindre, men for øvrig i god form.

Ulykken var en vekker for de ansatte og ledelsen på terminalen. De hadde jobbet seriøst med helse, miljø og sikkerhet i flere år. Likevel fikk de en alvorlig ulykke på terminalen, som kunne kostet Kent Frode arma.

I de to åra etter Kent Frodes ulykke har det ikke vært noen ulykker.

Annonse
Annonse