JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Studieforbundene skal styrkes

LO mener studieforbundene spiller en viktig rolle for å utvikle demokratiet og for utdanningssamfunnet. – Dette har blitt nedprioritert av de siste borgerlige regjeringer, men tillegges nå større vekt, heter det fra LO.

Det er Kunnskapsdepartementet som har sendt ut Studieforbund – læring for livet (NOU 2007 : 11) på høring. Departementet vil ha en klarere målstruktur for studieforbundenes virksomhet.

Seks mål

Departementet skisserer en del overordnede mål for studieforbundene. Disse er å styrke demokratiet og legge grunnlaget for en bærekraftig utvikling, gjøre det mulig for mennesker å påvirke sin egen livssituasjon, bekjempe utstøting og bidra til inkludering, gi alle tilgang til kunnskap og kompetanse, samt å styrke kulturelt mangfold og øke deltakelsen i arbeidslivet.

Studieforbundene skal også være en selvstendig arena for læring og et supplement til offentlige utdanningstilbud for voksne.

Bedre økonomi

LO forutsetter at den rød grønne regjeringen bidrar til en betydelig forbedring av de økonomiske betingelsene.

– Rammebetingelsene må være forutsigbare fra år til år, heter det i uttalelsen. LO mener statstilskuddet må tildeles studieforbundene sentralt

Utjevning

LO legger stor vekt på at man jevner ut forskjellen i adgang til kunnskap og kompetanse. Dette krever både en økonomisk og organisatorisk innsats, og NOU`en skisserer at de politiske og økonomiske rammebetingelsene må endres.

Demokrati

Studieforbundet har vært en viktig bidragsyter for å utvikle demokrati, innflytelse og kunnskap for den enkelte. LO vil derfor at studieforbundene må få en styrket rolle.

Annonse
Annonse