JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ber LO utlevere Valla-rapport

HK-leder Sture Arntzen mener det er på høy tid at Gerd-Liv Valla får den omstridte psykiaterrapporten som ble laget i forbindelse med LO-granskingen i fjor.

Arntzen går i dag ut i Dagens Næringsliv og ber LO-leder Roar Flåthen frigi rapporten fra psykiaterne Lars Weisæth og Odd Hellesøy. HK-lederen mener Flåthens forgjenger har rett til å få rapporten, og mener det kan bidra til å sette en sluttstrek for denne saken.

Ingen omkamp

– Jeg synes hun skal få den utlevert. Hun bør få anledning til å imøtegå noe av det som er kommet frem. Jeg kan ikke forstå at det kan skade noen, sier Arntzen til DN. Han tror ikke det vil føre til noen form for omkamp fra Vallas side. – Hun har selv sagt at hun ikke ønsker noen omkamp. Dette handler om at psykiatrisk ekspertise har trukket konklusjoner om Valla som person. At hun ikke skal få utlevert grunnlaget for disse konklusjonene, blir fullstendig galt, sier Sture Arntzen.

Omstridt

LO har tidligere bestemt at Gerd-Liv Valla kun kan få lese rapporten på et kontor i Folkets hus. Sture Arntzen mener LO-ledelsen må omgjøre dette og frigi rapporten. Han tror at det kan bidra til å få ro rundt saken. Rapporten det vises til er omstridt. Leder for Norsk Psykiatrisk forening, Jan Olav Johannessen, har sammenlignet rapporten med en pasientjournal som Valla bør få utlevert. Også i NRKs Brennpunkt ble rapporten sterkt kritisert denne måneden.

Annonse

Flere saker

Annonse